Olieprijs biedt kansen voor beleggers

De olieprijs is altijd een boeiend onderwerp voor beleggers. De recente ontwikkelingen op de oliemarkt bieden interessante kansen. Laten we eens kijken naar de huidige situatie en wat dit kan betekenen voor uw beleggingsstrategie.

Olieprijsontwikkelingen

Vorig jaar heeft de olieprijs de 200-wekenlijn, een gemiddelde prijs over 200 weken, meerdere keren gebruikt als springplank naar boven. In de omgeving van deze lange termijn trendlijn heeft olie, ook wel het “zwarte goud” genoemd, ook regelmatig opvallende prijsbewegingen laten zien.

Seizoensgebonden sterkte

Het loskomen van deze sterke ondersteuningslijn zou kunnen worden geholpen door een traditioneel seizoensgebonden sterke fase. Op basis van de gegevens sinds het begin van het millennium kan de olieprijs van begin februari tot begin maart met ongeveer 8% stijgen. De kans op stijgende olieprijzen is in deze periode bijna 71%.

Technische analyse

Vanuit technisch oogpunt zou het wenselijk zijn om de 38-wekenlijn, een gemiddelde prijs over 38 weken, duurzaam te heroveren. Dit zou kunnen wijzen op een vorming van een bodem op korte termijn, die op termijn een rekenkundig koersdoel van ongeveer 10 USD zou kunnen bevatten.

Conclusie

Als de olieprijs erin slaagt om boven de genoemde ondersteuningslijnen te blijven, dan gaan de cycli en technische analyse hand in hand. Dit zou kunnen wijzen op een gunstige periode voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de oliesector. Echter, zoals altijd bij beleggen, is het belangrijk om uw investeringen goed te spreiden en uw risico’s te beheren.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.