Palantir Technologies eindelijk in beweging

Na de “twee T’s” – Trendomkeer en Trendbreuk – van het afgelopen jaar als een bevrijdende zet, volgde er voor het Palantir-aandeel een eerste opwaartse impuls. In de afgelopen maanden is deze echter overgegaan in een zijwaartse beweging tussen 14 USD en 22 USD.

Palantir Technologies is een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in softwareplatforms voor big data-analyse. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denver, Colorado, en werd in 2003 opgericht door Peter Thiel, Nathan Gettings, Joe Lonsdale, Stephen Cohen en Alex Karp.

Nu heeft het technologieaandeel de 38-wekenlijn (momenteel op 16,68 USD) als springplank naar het noorden gebruikt en daarbij ook de uitbraak uit het eerder beschreven handelsbereik voltooid (zie grafiek).

Dit zorgt voor een sterk trendbevestigend signaal, vooral omdat ook in de loop van de RSI-indicator een consolidatievlag naar boven is opgelost. Bovendien resulteert de hoogte van het zijwaartse bewegingsbereik in een berekend vervolgpotentieel van ongeveer 8 USD.

Op de lange termijn is dat voldoende om het hoogtepunt van september 2021 op 29,29 USD in het vizier te krijgen. Op weg naar dit gebied markeren de horizontale barrières op ongeveer 25 USD een belangrijk tussenstation. Om de uitbraak niet te ontkrachten, is het belangrijk om in de toekomst niet onder het hoogtepunt van augustus van vorig jaar op 20,24 USD te vallen. Daarom biedt dit niveau zich aan als stop-loss.

Beschrijving Waarde
Bereik tussen 14 USD en 22 USD
38-weken lijn 16,68 USD
Berekenbaar potentieel rond 8 USD
Hoogtepunt van september 2021 29,29 USD
Horizontale barrières rond 25 USD
Hoogtepunt van augustus vorig jaar 20,24 USD

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.