DAX weer onder de 17.000 punten

In een onverwachte wending is de Duitse aandelenindex, de DAX, teruggevallen onder de 17.000 punten. Dit artikel biedt een duidelijk en begrijpelijk overzicht van de huidige marktsituatie.

Heeft u ooit gedroomd van een beleggingssysteem dat u moeiteloos en succesvol laat beleggen in de DAX-index, ongeacht de marktrichting? Met DAX-Easy is die droom nu binnen handbereik! Ons systeem biedt lage kosten, no-cure-no-pay, en emotievrij beleggen. En met een indrukwekkend verwacht rendement van 34% per jaar, is er geen beter moment dan nu om te beginnen. Maar wees snel, de mogelijkheid om te profiteren van deze unieke beleggingsstrategie zal niet eeuwig duren. Vraag vandaag nog de gratis brochure aan en ontdek wat DAX-Easy voor u kan doen!

Recordhoogte en Vervolgwinsten

Na het bereiken van een nieuw recordhoogte van 17.050 punten, waren er helaas geen vervolgwinsten voor de DAX. Er kwamen zelfs aanzienlijke winstnemingen, waardoor noteringen boven de 17.000 punten slechts een kort plezier waren voor de Duitse standaardwaarden.

Handelsbereik en Trendbevestiging

Ondanks dat de aandelenindex binnen de schommelingsbreedte van de vorige dag bleef, is de terugval in het bekende handelsbereik van de afgelopen dagen tussen 17.000 en 16.800 punten betreurenswaardig. Zolang de DAX echter niet onder het “swing low” van 1 februari bij 16.822 punten valt, kunnen beleggers vertrouwen op het trendbevestigende effect van de vlag die in december/januari is gevormd.

Beursstemming en Toekomstige Ontwikkeling

De huidige sentimentenquête van de American Association of Individual Investors (AAII) signaleert nog steeds een hoge mate van optimisme. Op dit moment zijn er meer dan twee keer zoveel Amerikaanse particuliere beleggers “bullish” (49%) dan “bearish” (22,6%) voor de komende zes maanden. Dit kan echter een remblok zijn voor de toekomstige ontwikkeling van de aandelenmarkt.

Conclusie

Hoewel de DAX een terugval heeft ervaren, blijft het potentieel voor groei bestaan. Beleggers moeten echter voorzichtig blijven en de markttrends nauwlettend volgen.

Nieuw recordhoogte 17.050
Handelsbereik (hoog) 17.000
Handelsbereik (laag) 16.800
Swing low 16.822
Bullish beleggers 49%
Bearish beleggers 22,6%

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.