Voeding komende jaren grote beleggingsthema

Een fundamenteel getransformeerd, “slim” voedselsysteem is essentieel om enkele van de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken – van klimaatverandering tot voedselzekerheid – volgens een nieuw witboek van Invesco, From Sustenance to Sustainability: Transforming the Food System to Meet Global Challenges . De studie ziet investeerders in een unieke positie om een ​​baanbrekende transformatie van het bestaande systeem met zijn ernstige tekorten en catastrofale milieu-impact te bewerkstelligen.

“We hebben een keuze: of we zijn onderdeel van de oplossing of we blijven onderdeel van het probleem. We kunnen helpen een mislukt systeem in stand te houden of een nieuw systeem te creëren waar miljarden mensen over de hele wereld van zullen profiteren”, zegt Henning Stein, Global Head of Market Strategy bij Invesco en co-auteur van de whitepaper. De paper legt uit hoe beleggers die beleggen in het thema voedsel solide rendementen kunnen genereren en tegelijkertijd bijdragen aan verschillende milieu-, sociale en governance-kwesties (ESG), zoals uiteengezet in de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG’s), zijn verankerd.

Vee is verantwoordelijk voor meer dan 14% van alle door de mens veroorzaakte uitstoot van broeikasgassen en beslaat bijna 80% van ’s werelds landbouwgrond, ondanks het feit dat het voorziet in minder dan 20% van de wereldwijde behoefte aan calorieën.

De beleggingsexperts van Invesco zijn ervan overtuigd dat voeding de komende jaren en decennia een van de echt grote beleggingsthema’s zal zijn. Aangezien dit onderwerp een groot aantal SDG-gerelateerde subonderwerpen omvat, zouden investeerders hun investeringsfondsen kunnen gebruiken om urgente uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, ondervoeding, gezondheid, productie, consumptie, werkgelegenheid en economische groei op te lossen. De huidige analyse is een vervolg op een eerdere Invesco white paper-serie. Onder de titel “Appetite for Change: Food, ESG and the Complex Fabric of Nature“, ging het in op de vraag hoe het voedselsysteem veel van de grootste risico’s voor onze planeet en haar bewoners vergroot.

Een voorbeeld is de niet-aflatende uitbreiding van industriële methoden om een ​​onverbiddelijk groeiende wereldbevolking te voeden, wat aanzienlijk heeft bijgedragen aan de klimaatverandering. Veehouderij is verantwoordelijk voor meer dan 14% van alle door de mens veroorzaakte uitstoot van broeikasgassen en gebruikt bijna 80% van ’s werelds landbouwgrond, hoewel het voorziet in minder dan 20% van de wereldwijde behoefte aan calorieën. Dat steeds meer mensen veganistisch, vegetarisch of flexitarisch willen leven, schrijven de Invesco-experts ook toe aan de toenemende opstand tegen dergelijke onhoudbare trends.

Aanjagers van een nieuw en echt duurzaam voedselsysteem zijn daarom verschillende grote structurele trends, waarachter een veranderde demografische, ecologische en consumptiegerelateerde dynamiek schuilgaat.

Wilt u meer weten over beleggen in voedsel, zoals in tarwe en soja, ga dan naar onze thema pagina: landbouwgrondstoffen.

Hoe te beleggen in voedsel ?

Beleggers kunnen een tracker kopen om te profiteren van deze kansen. De beste manier om dat ook nog gespreid te doen is de bovengenoemde ETF. De Market Vectors Agribusiness (ticker: MOO) is een mandje dat belegt in 45 verschillende bedrijven wereldwijd gelieerd aan de landbouwsector. De ETF staat genoteerd aan de New York Stock Exchange en is dagelijks verhandelbaar.

Koers: $ 89,91
Actuele koers: klik hier
Datum tip : 22 november 2022
ISIN Code: US57060U6055

Het rendement in de afgelopen vijf jaar bedroeg 12,3% per jaar.

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.