Koffie topinvestering van dit jaar

Wellicht hebt u nog geen ervaring in beleggen in grondstoffen, maar bent u wel geïnteresseerd. Graag leggen wij u uit hoe u mooie rendementen kunt boeken in deze bijzondere assetclass.

Als u bijvoorbeeld in koffie zou willen beleggen, dan kunt u dat in principe op twee manieren doen. U kunt rechtstreeks beleggen in de grondstof koffie of u kunt indirect in koffie beleggen door aandelen te kopen in bedrijven als Nestle, Douwe Egberts of Starbucks. Deze bedrijven verkopen immers koffie.

Waarom zou u investeren in koffie?

  • Koffie is na aardolie de meest verhandelde grondstof ter wereld
  • Wereldwijd drinkt 70% van de consumenten arabica bonen en 30% robusta bonen
  • 1 cent fluctuatie vertegenwoordigt $ 375 per contract op de future
  • Braziliaanse overheid wil een structureel hogere prijs voor de koffieboeren
  • De koffieprijs kan de komende maanden omhoog naar $ 3,00 per pond

Wat maakt het aantrekkelijk om te investeren in koffie?

De ergste droogte in decennia zorgt voor een ongekende stijging van de koffieprijzen. Mogelijk is meer dan 50% van de Braziliaanse oogst mislukt. Brazilië is goed voor 36,8% van de wereldwijde productie van koffiebonen. De prijs van koffie is in de afgelopen 3 maanden met meer dan 85% gestegen en de prijs van koffie is op het hoogste niveau in 2 jaar beland. De prijs is door de $ 2,00 per Lbs.(453 gram ) heen en staat op $2.09. De hele wereld wacht gespannen op het rapport van het Amerikaanse ministerie van landbouw, waarin te lezen staat hoe groot de feitelijke schade aan de koffieplantages is. De gevolgen kunnen immers enorm zijn.Eén (1) cent fluctuatie heeft een waarde van $ 375 bij een margin van $ 10 000 per futureontract. Dankzij een stijging van $ 0,90 maal $ 375 had een investeerder in koffiefutures dit jaar al $ 33.750, kunnen verdienen.
Koffie ontpopt zich als de absolute topinvestering van dit jaar. Gezien de dreiging van een enorme schaarste gecombineerd met de omvang van het wereldwijde marktaandeel van Brazilië blijven we bullish.

Gratis nieuwsbrief

INVINCO biedt wekelijks tips voor beleggers. Schrijf u nu vrijblijvend in op hun gratis nieuwsbrief.

Dit is een opinie van Invinco GmbH en het mag niet worden opgevat als beleggingsadvies of uitnodiging om te gaan beleggen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.