Schuld hoger? Goud hoger!

Sommige grafieken behoeven niet veel nadere toelichting. Dit is er zo eentje. Het verhogen van het schuldenplafond houdt de kranten bezig “want anders gaat Amerika failliet”. Los van het feit dat Amerika al failliet is, kan iedereen op z’n klompen aanvoelen wat er straks gaat gebeuren. Een verhoging van de limiet is onvermijdelijk. Noch de Democraten noch de Republikeinen willen toegeven.

Het is als twee auto’s die met een bloedgang recht op elkaar af rijden. Wie het eerst zijn stuur omgooit, heeft verloren. Dus die verhoging komt er, zij het misschien last minute of mogelijk enkele dagen te laat. Een plafondverhoging betekent niets anders dan meer dollars bijdrukken en alleen om die reden al kan goud verder doorstijgen.

Schuld hoger? Goud hoger!
Schuld hoger? Goud hoger!

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Elmer Hogervorst
http://weblog.goudtekoop.nl

7 gedachten over “Schuld hoger? Goud hoger!”

 1. Wat een prachtige prent. En dat schuldprobleem in de VS is nog lang niet opgelost. Goud blijft, wellicht samen met zilver, de “preferred asset class”. Wanneer gaan de goudmijnen weer eens van stal? Die staan al veel te lang stil door het hedgefundspel “long gold, short miners”.

 2. Bart,

  Er zijn deze week diverse miners opwaarts door de neergaande trendlijn gebroken, bezien vanaf maart j.l.: kijk maar eens naar bijvoorbeeld Hecla Mining -HL (zilver) of US Gold -UXG (goud).

  Dit geldt ook voor Great Panther Resources en vele vele andere..

  Kortom de goud en zilvermijnen zijn deze week de wei in gegaan en zullen worden verwent met vers gras ofwel we zullen flink hogere koersen binnenkort op de borden zien!

 3. Ik begrijp er allemaal niets meer van. Griekenland wordt financieel gesteund en wat doen deze, 2 nieuwe kruisers kopen en al onze Nederlandse Leoparttanks.De heer Hillen gevraagd hoe dit mogelijk is ,dus….geen andwoord. Hij denk natuurlijk dat wij dom zijn en hij gaat maar door met z,n wanbeleid. Intussen komt alles bij de gewone man terecht. Nu de Toekomst, Griekenland en de beurzen zijn gered ?????? Wie vogt eerst ,Portugal ,Spanje, Ierland, ik hou maar op we hebben geen tanks meer.

 4. Mooi plaatje.
  Alleen contrair aan je verhaal van vorige week.
  Iets meer consistentie zou niet misstaan.
  Verder niets dan lof.

 5. @MichielZ Dank voor je opmerking Michiel. Ik hoopte dat je zou begrijpen dat het plaatje hierboven iets zegt over de lange termijn. Mijn verhaal van vorige week ging over enkele weken. En zoals we nu zien zijn goud en zilver inderdaad vlak na de voorpagina van het AD gedaald. Eind juli, of meer precies 25-27 juli verwacht ik de bodem voor goud (in dollars).

 6. QE1 hielp niet,QE2 hielp ook niet(tot nu toe)en de economie is nog steeds niet vooruit te branden. Dan bedenk je wat anders dat de economie wel in beweging kan brengen: Je bouwt de spanning op,hier in Europa en in de USA om te vermelden dat Griekenland falliet kan gaan en in de USA serieuse problemen ontstaan met het schulden-plafond. De massa slikt het: de aandelenbeurzen zakken wat in en de rente’s beginnen te stijgen. Grote koppen in de kranten en op de TV is het niet anders,de media pikt het ook op. Deze week had OBAMA contact met Angela Merkel en Angela Merkel op haar beurt wist Frankrijk aan haar zij te krijgen met betrekking tot Griekenland. Griekenland lijkt voorlopig gered , er word alleen maar tijd gekocht, en reken maar dat de “problemen” rond het schulden-plafond in de USA straks geen problemen meer opleverd. De rente’s zakken nu al wat hier in Europa ,spanning loopt terug. Het feit is : OBAMA wil tijd rekken tot de verkiezingen volgend jaar november en de economie MOET groeien! Zo is het al sinds mensen-heugenis en zo zal het zijn. Er is nu zoveel geld in omloop en omdat straks “lijkt”dat alle problemen even weg zijn kan het zomaar zo zijn dat we een geweldige BOOM krijgen : JAMES ALTUCHER: ” the DOW is still going to 20.000 in 18 maanden. Laat na november volgend jaar de boel maar in-mekaar donderen maar nu even niet. OBAMA en z’n mannetjes liggen op koers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.