Profiteer van daling goudprijs

Een herhaling van de tip van 11 oktober van vorig jaar. De koers was toen $ 31,70. Nu bedraagt de koers $ 29,59. Deze tracker profiteert van een koersdaling van goud. Wanneer de koers van Goud daalt stijgt de koers van deze tracker twee keer zo hard (200 %). Beleggers die denken dat goud zo langzamerhand zijn piek wel heeft bereikt kunnen inspelen op een te verwachte daling van goud middels deze ETF.

Tip van de week: Koop: Proshares Ultrashort Gold (GLL)

Goldman Sachs kwam recent met een onderzoek waaruit blijkt dat goud helemaal niet zo’n indrukwekkende staat van dienst heeft als bescherming tegen inflatie. Zo blijken koerswijzigingen in de waarde van de USD de koersfluctuaties van goud maar voor slechts 16 % te verklaren. Ook een fluctuatie in de CPI (Consumenten Prijs Index) verklaart maar 18 % van de fluctuatie in goud. Het haalt de gangbare redenering dat goud geldt als een goede bescherming tegen inflatie behoorlijk onderuit!

Een ander voorbeeld: Tijdens de kredietcrisis daalde de koers van goud tussen maart en november 2008 met 30 %. Het zou juist moeten stijgen. NB de USD steeg in de zelfde periode met 24 %! Tot zover de rol van goud als bescherming tegen onzekerheid op de markten.

Datum advies: 17 februari 2011
Koers: $ 29,59
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: US74347W7184
Verhandeld op de NYSE

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Volgende week in verband met vakantie geen Tip.

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Discussieer mee over goud op ons goudforum: klik hier

5 gedachten over “Profiteer van daling goudprijs”

 1. vele goudbeleggers zitten in het gele metaal vanwege vele hel & verdoemenis-verhalen, maar als ik uw artikelen op een rijtje zet is alles wat met goud te maken heeft wat u betreft hel & verdoemenis…

  u gelooft, of wil graag geloven in de (i.m.o.) valse belofte van fiatgeld.
  De prijs van giraal goud wordt net zo makkelijk bepaald als het drukken van fiatgeld. Vergelijk het verhandelde girale goud met het fysieke goud!

  Mijn visie: goud is waardeloos…maar fiatgeld nog minder. De kredietcrisis en daaropvolgende QE I, QE II en alle daaropvolgende versies zijn er het bewijs van.

 2. Wat een onzin. In 2008 daalde de goud prijs omdat toen door de snel dalen de beurs, een aantal beleggers plotseling geld moeten vrijmaken. Veel van die beleggers zaten aan de verkeerde kant van de markt en hadden geld nodig en verkochten daarom hun goud. Dat rapport van Goldman Sachs is in de markt overigens niet onomstreden. Er is dus twijfel over het waarheid gehalte. Bedenk daarbij ook dat Goldman Sachs en mensen als Nijkamp het huidige crisis totaal niet hebben zien aankomen. En nu pretendeerd men het allemaal te weten…

  Ik raad iedereen aan je zelf eerst gedegen in te lezen en op onderzoek uit te gaan en de bekend gezichten niet op het eerste woord te geloven.

 3. ik onderschat de slimheid van een GS en c.s. niet; ze kunnen zich indekken op hogere nivo’s waardoor de belangen mogelijk nog hoger komen te liggen. Het verzet tegen een hogere koers van goud/zilver kan ook komen van partijen die stelling hebben genomen tegen verdere stijging vd edelmetalen.

  Ik ben overigens van mening dat GS en c.s. wel degelijk weten wat ze doen (althans, niet zo naief zijn als dat lijkt)…net als Soros die eerst verhaalde over een bubble in goud, om zich vervolgens met goud te overladen!

  Het belangrijkste punt wat ik eruit oppik is dat GS en c.s.(en Soros) zo onbetrouwbaar zijn als de pest!

 4. Een van mijn betere bronnen is juist Soros, maar je moet hem wel begrijpen. Die man snapt het tenminste. Wat hij zegt, doet hij moet een doel. Dus nooit letterlijk nemen wat hij zegt, maar probeer te begrijpen wat de reden ervan is en je zal beter op de hoogte zijn dan de meeste. Hij verspreekt zich soms, maar op zo’n manier dat de meeste het toch niet door hebben. Wanneer de markten gaan crashen dan zal hij naar buiten komen. Zolang hij bullish is, zullen de markten stijgen.

  Soros heeft nooit gezegd dat er toen een bubbel in goud was, maar dat goud de grootste bubbel allertijden zal worden. Degene die goed opletten weten ook wanneer de bubbel er zal staan. Dat duurt nog wel jaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.