Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Goudprijs kan naar $2.000

De prijs van goud bivakkeert alweer een poos boven $ 1500 per troy ounce. Politieke en economische onrust zorgen er volgens Citigroup voor dat de prijs de komende tijd kan oplopen naar $ 2.000.

Hoe in goud te beleggen

Er zijn grofweg 4 manieren om in goud te beleggen

a. beleg in een exchange traded commodity, zoals bijvoorbeeld de Invesco Physical Gold ETC. De ETC werkt als een tracker.

b. Koop baar goud in de vorm van gouden munten of goudstaven. Vandaag de dag is het mogelijk baar goud via digitale platforms zoals bullionvault.com te kopen of te verkopen.

c. Koop aandelen van goudmijnen. Deze aandelen bewegen mee met de prijs van goud. Als de goudprijs stijgt, dan zijn de mijnen vaak erg winstgevend. Dat kan zich vertalen in koersstijgingen en mooie dividenden.

d. Wie een beetje zenuwachtig wordt van rechtstreeks in goudmijnen beleggen, kan altijd nog kiezen voor goudfondsen zoals Black Rock’s Gold & General fund of JPM Natural Resources fund. Deze fondsen zijn gediversifieerder en bevatten een portfolio aan goudmijnen. Beleggers moeten er rekening mee houden dat er in deze fondsen ook nog andere edelmetaalmijnen zitten. 

 

Goudprijs in dollars

Cor Wijtvliet

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *