Goudprijs gaat enorm dalen ?

Het zijn weer banken die als de kippen er weer bij zijn. Nu de goudprijs bezig is met een correctie komt Goldman Sachs met een koersdoel van $1.100 in de komende weken. In een rapport waarschuwen de technische analisten van de zakenbank, Sheba Jafari en Jack Abramovitz, voor een daling naar $ 1.100 per ounce. De mislukte uitbraak op $ 1.380 is de belangrijkste reden. Als deze analyse klopt, dan is de goudprijs op weg om een drie golven daling te vormen, waarbij het vorige dieptepunt op 16 december getest wordt ($1.123). Het kan dalen naar $1.105. De analisten verwachten dat de steun op $1.100 het houdt.

Wilt u vrijblijvend een second opinion op uw huidige beleggingen? Vraag dan de gratis financieel APK aan. KLIK HIER

Goldman Sachs is altijd tamelijk pessimistisch op goud geweest, zelfs toen de prijs vorige maand de hoogste stand van het jaar aantikte. In een septemberverslag heeft de zakenbank de vooruitzichten gehandhaafd dat de goudprijs het jaar eindigt op $ 1.250 per ounce. Goldman verwacht dat de Amerikaanse dollar weer zal stijgen. Maandag tikte de dollarindex de hoogste stand in 10 weken aan. De ‘greenback” wordt gesteund door verwachtingen over een renteverhoging van de Fed in december.

Mike “Mish” Shedlock’s wijst er op dat deze visie wel eens juist een koopsignaal kan zijn. Volgens hem begrijpt Goldman Sachs niet wat goud is. Het edelmetaal is niet afhankelijk van de dollar of een stijgende/dalende rente. De goudprijs daalde destijds van $850 naar $250 met inflatie en dalende rente. De recente geschiedenis toont aan dat de goudprijs begon te stijgen toen de Fed begon met het verhogen an de rente. Goud steg in 2005 tezamen met de dollar. De correlatie is dus op zijn minst niet perfect.

Goud doet het goed bij een situatie van deflatie, hyperinflatie, stagflatie, afnemend vertrouwen in centrale banken en toenemende problemen met kredietverlening en angst voor faillseementen. Het edelmetaal presteert slecht bij een periode van afnemende inflatie( zoals in 1980-2000) en een stijgend vertrouwen in centrale banken.

Wilt u vrijblijvend een second opinion op uw huidige beleggingen? Vraag dan de gratis financieel APK aan. KLIK HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.