Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Goud ploft. Wat zijn de vooruitzichten?

Goud zet de neergaande trend voort. Gisteren werd de laagste prijs in vijf jaar aangetikt. Er zijn steeds minder redenen om goud aan te houden als een veilige haven. De beleggingsomgeving lijkt te veranderen van lage rente in een periode waarin de tarieven zullen stijgen. Daardoor wordt het steeds minder aantrekkelijk om goud aan te houden. Ook de dollar zet de opmars na een adempauze voort en daarnaast wordt het sentiment gedrukt door een verwachte renteverhoging van de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten. De goudprijs daalde maandag met een hoog volume ruim $45 en tikte de laagste stand sinds mei 2010. Daarna trad een licht herstel op en de goudprijs noteert nu rond de $1100 per ounce.

goudprijs 21 juli 2015
goudprijs 21 juli 2015

De Chinese overheid meldde op vrijdag dat de goudreserves eind juni met 57% in zes jaar waren gestegen tot 1.658 ton. Dit zou betekenen dat er jaarlijks 100 ton opgepot wordt, wat dramatisch lager is dan de markt voorzien had.

Door doorbraak van de belangrijke steun zou volgens technisch analisten de weg vrijmaken naar fors lagere niveaus. Korte termijn steun wordt verwacht rond $1085  en $1050. Weerstand ligt op $1130. Volgens Martin Armstrong zal het onder de $1.000 duiken en daarna zal iedereen kijken naar de steun rond $600-$700.

Een verwijzing voor de titelfoto van Anthony Joh: https://flic.kr/p/27RBCn

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.