Goud gaat toppen…..in 2017

Martin Armstrong behoort tot zo’n slag analisten van wie je er maar weinig ziet. Voor wie hem niet kent, een korte uiteenzetting. Hij is de auteur van “The Greatest Bull Market in History” (1986) waarin hij een uitgebreide studie laat zien van de wereldeconomie en de financiële markten sinds 1900. Hij werd in 1990 door Equity Magazine uitgeroepen tot “Americas Top Economist”. Als oprichter van Princeton Economics creërde hij het zogenaamde ‘Economic Confidence Model’ (ECM), uitgaande van de zogenaamde ‘8.6 year business cycle’. In 1999 werd Armstrong aangeklaagd vanwege fraude. Hij vertoeft al geruime tijd in de gevangenis en schijnt tot 2012 nog te moeten ‘brommen’. Vanuit zijn cel schrijft hij op een ouderwetse typmachine maandelijks enkele rapporten over cycli. Ik ken weinig analisten die zoveel weten van de financiële geschiedenis die tot de Griekse oudheid teruggaat. Zijn rapporten zijn alle zeer de moeite van het lezen waard.

Zijn 8.6 year business cycle is ook een bijzondere ontdekking. Deze cyclus is gebaseerd op het getal Pi ofwel 3,14159. Armstrong rekende uit hoeveel dagen in een 8,6-jaarscyclus gaan, dat bleken er ongeveer 3.141 te zijn, ofwel het getal Pi in 1.000-voud. Naar mate hij onderzoek deed, werd hij steeds meer bevestigd in het bestaan van een 8,6-jaarscyclus. Maar ook van een 17,2- en een 51,6-jaarscyclus. In schema ziet het ECM er als volgt uit:

Het is in de eerste plaats dus een economisch model, maar soms zijn de berekeningen ook voor de beurzen ‘spot on’. Armstrong wist bijvoorbeeld de top van de Nikkei-index op de dag nauwkeurig te voorspellen. In het schema zien we dat de economie tot in “2011.45” slechter wordt. In 2011.45 wil het deel achter de punt zeggen 0,45 x 365 dagen. Rekenen we dat uit, dan geeft dat 13 juni 2011, zie dit schema:

In zijn artikel Staring into the abyss liet Armstrong al zien dat hij niet veel goeds verwacht voor de economie in de komende 9 maanden.

Zijn cyclusconcept past Armstrong op veel zaken toe. In november 2009 schreef hij al een rapport over goud, klik hier, met als titel ‘Gold $5000+’. Hij laat in dat rapport zien dat vanuit de bodem in september 1999 een 17,2-jaarscyclus is begonnen waardoor hij verwacht dat goud zal doorstijgen tot in 2016. Recent, klik hier, schreef hij een nieuw rapport waarin hij aangeeft dat goud op dit moment wel eens aan topvorming zou kunnen doen op grond van een 11-jaarscyclus en daarom wat zou kunnen terugvallen. In dit laatste rapport noemt Armstrong enkele data die het onderzoeken waard zijn. Allereerst zegt hij dat een bodem van goud op 22 juni 2011, ‘due on the 2011.47346-target’, zeer bullish zou zijn. Opvallend is dat hij hier niet 2011.45 (13 juni 2011) maar 2011.47346 (22 juni 2011) noemt. Daarover zo meer. Daarnaast zegt hij dat er een ‘major explosive rally into 2016’ komt, ‘where we may see the highest close with a potential intraday high going into Jan/Feb 2017’. Ofwel, zo vertaal ik het, de hoogste koers op jaarbasis in 2016 met een mogelijke tussentijdse (hogere) top in januari/februari 2017.

Met deze cijfers in hand ben ik gaan speuren in mijn eigen Spiral Calendar. The Spiral Calendar, zoals geschreven door Christopher Carolan, laat zien dat toppen en bodems berekend kunnen worden door de wortel te trekken uit een Fibonacci-getal en dat te vermenigvuldigen met het aantal dagen dat de maan erover doet om om de aarde te wentelen. In schema:

De Spiral Calendar van goud heb ik allereerst onderzocht op draaipunten rond 13 of 22 juni 2011. Rond 22 juni 2011 kon ik niets noemenswaardigs ontdekken. Dat was echter anders rond maandag 13 juni 2011, zie hier een overzicht.

Hiertussen staan enkele belangrijke draaipunten vermeld: 17 maart 2008 en 21 juni 2010. De draaipunten die eruit voortvloeien zijn vrijdag 10 juni (2x), dus 1 dag marge ten opzichte van maandag 13 juni. Om een idee te geven wat dit voor draaipunten waren, zie ook de grafiek hieronder, op 14 maart 2008 kwam goud voor de eerste keer boven $1.000 uit en maakt een top op de 17de. En 21 juni van dit jaar was eveneens een belangrijke top.

Voorts heb ik gekeken naar een draaipunt in januari/februari 2017, zie hier een overzicht dat uit mijn Excel-sheet rolt:

Fascinerend is het om te zien hoe zeer de draaipunten met elkaar samenhangen. De top van goud op 21 januari 1980 op $880 vermeldde reeds een draaipunt op 23 maart 2008 (+ 5 handelsdagen ten opzichte van de datum van 17 maart 2008. Tevens vermeldt dit draaipunt een spiral op 20 november 2015. Ik heb lange tijd gedacht dat dat een goede kandidaat was voor dé top in de goudmarkt. Wanneer ik deze datum zelf invoer in de Spiral Calendar, rolt daar de datum van 13 februari 2017 uit. De datum van 17 september 1999 geeft allereerst de top op 21 juni 2010 (zie ook hiervoor) alsmede 13 februari 2017. De belangrijke top op 12 mei 2006 geeft eveneens de top op 21 juni 2010 weer alsook 13 februari 2017. Overigens staat daar ook 4 januari 2013 tussen, door andere berekeningen weet ik dat er rondom de jaarwisseling van 2012/2013 een belangrijk draaipunt in de markt ligt (dit draaipunt zelf wijst overigens ook weer naar 13 februari 2017). En tot slot zien we ook 21 juni 2010 zelf weer verwijzen naar 13 februari 2017. Kijk in de grafiek naar de hiervoorgenoemde data:

Kijk ik naar een andere techniek zoals ik die in mijn nieuwsbrief hanteer, te weten de waterstanden van Wall Street, dan zie ik hele lage waterstanden op vrijdag 10 februari en zaterdag 11 februari 2017 (-30 cm):

Hele lage waterstanden betekenen voor de effectenbeurzen doorgaans dat een bodem gemaakt wordt op of rond die datum. De beurzen en de goudmarkten bewegen soms in dezelfde richting en soms in tegengestelde richting. De laatste weken zien we als de beurzen stijgen dat de goudmarkt daalt en omgekeerd. Een bodem op Wall Street op 10/13 februari 2017 kan dus prima samengaan met een top in de goudmarkt op dezelfde datum.

Kortom, de datum van maandag 13 februari 2017 plus of min 1 dag is hoe dan ook een zeer belangrijk draaipunt in de goudmarkt. Armstrong zou dus wel weer eens gelijk kunnen krijgen.

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Discussieer mee over goud op ons goudforum: klik hier

Elmer Hogervorst

http://weblog.goudtekoop.nl

35 gedachten over “Goud gaat toppen…..in 2017”

 1. indrukwekkend verhaal, heel boeiend.
  Heeft u ook al een doorberekening gemaakt naar de indexen anders dan goud?
  hartelijk dank
  groet

  Paul Hermus

 2. Dank voor uw bericht. Ik maak berekeningen met de SC van goud, de euro-dollar, Dow Jones, olie en China. En soms ook van de Nederlandse rente. Van Wall Street maak ik wekelijks berekeningen, zie op het forum van De Kritische Belegger, daar staat sinds afgelopen maandag dit artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/forum/topic/belangrijk-draaipunt-i, volgende week een soortgelijk bericht, dat gaat dan eveneens over een draaipunt gebaseerd op historisch zeer belangrijke data.

 3. op wikipedia kun je ook vinden dat dhr Armstrong een volgende belangrijke bodem voorspeld op 18 juni 2011. Ik mag ze wel : de gasten die dwars tegen de algemene regels al op 15 jarige leeftijd miljonair worden. Daar zijn er zeer weinig van.

 4. Lekker lang populistisch vooruit spellen.
  In 2017 is iedereen dhr. Armstrong alweer vergeten en dan kunnen al zijn berekeningen weer de prullen bak in als theoretisch geleuter.
  Goud gaat pieken op het moment als het huidige fiat geld weer op een of andere manier een vaste ondergrond krijgt, hetzij door goud of iets anders wat vaste waarde kan garanderen.
  Wanneer?…dat kan vanaf nu elk volgend jaar zijn.

 5. Goed artikel Elmer!

  Zelf houd ik altijd rekening dat de markt langer zal blijven stijgen, dan de voorspelde top. Daar waarschuwt Gann ook voor. Ik denk dat de markt eerder een half jaar later zal toppen en goud mogelijk 1 tot 1,5 jaar later. Wanneer de beurzen dalen, dan zal goud nog even verder stijgen als ‘veilige’ vluchthaven.

  Wel jammer dat er toch nog enkele negatieve reacties volgen.

  Het is onmogelijk dat goud op korte termijn zal pieken. Dat zal nog jaren duren. Dus iedereen die beweert dat goud tussen nu en elk volgend jaar kan pieken heeft niet opgelet. Het gaat om de samenkomst van meerdere gegevens en die gegevens komen pas over 4 tot 8 jaar samen.

  Daarnaast bevat het artikel zeer waardevolle informatie, waar je voordeel uit kunt halen. Ik heb juist veel waardering voor iemand die zo open is. Dit soort kennis zal je niet snel op het internet vinden. Wat jullie ermee doen moet je zelf weten, maar ik heb er weer wat van opgestoken.

  Bedankt voor de informatie!

 6. Ja ja..aangeklaagd en ik neem aan ook veroordeeld wegens fraude die meneer Armstrong omdat ie zit te brommen? En er zijn lezers die deze meneer ook nog aanmoedigen….

 7. Ik veroordeel niemand en geef iedereen een kans, ook dhr. Armstrong. In Amerika zitten veel mensen onschuldig vast. Hun rechtssysteem is wel iets anders, dan ons land. Dat is een hele andere discussie.

  Sommige mensen oordelen namelijk erg snel en dat gaat ten koste van een objectieve kijk op zaken. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar wat leer je er dan van? Armstrong was op zijn 15de al miljonair, en jij?

  Probeer dit ook niet als kritiek op te pakken, maar doe je voordeel ermee en volg de wijze raad van Socrates.

  ‘Employ your time in improving yourself by other men’s writings, so that
  you shall gain easily what others have labored hard for.’

 8. O ja, miljonair op je 15e dat is een nobel doel…..
  Voor u en de schijver van het stukje die mij wel even liet weten vooral de inhoud van het stukje te beoordelen, de rijkste aardbewoners zijn vaak grote boeven en tegelijk ook zielig, ik heb naast een boef gewerkt die zomaar in de Quote 500 had moeten staan maar zich handig eruit heeft weten te laten halen en de persoonlijkheid van zo’n boef is beschamend – je zou zeggen ze leven niet in dezelfde wereld als (u en) ik.
  Succes verder!

 9. miljonair zijn op je 15e overkomt je: je ziet iets wat een ander niet ziet. Een collega van mij was degene die Maril-sloepen was begonnen. Ook iemand waarmee heel lastig mee was te werken en ook op staande voet ontslagen. Met een grote bek , lef en durf en natuurlijk mazzel: een gat in de markt bij toeval , dus iets zien wat een ander nog niet ziet. Heeft nu Maril verkocht , in 2006 , maar inderdaad zie je vaak zulke mensen iets fantastisch doen maar verder kunnen ze ook niks anders. Dus buiten alle afspraken om is ie toch weer in de sloepen begonnen: http://www.waterspoor.com De rijkste inwoner van z’n gemeente op z’n veertigste.Tja

 10. Muhammad Al Karizma

  Dit is de reinste magisch realistische troep. Nummerologie en astrologie in een notendop. Trap hier niet in. Er is geen enkele rede om aan te nemen dat een mathematische regelmatigheid meer invloed heeft op beurs en goudprijs dan onvoorspelbare situaties.
  Hoe past 11 september in het model bijvoorbeeld?

 11. Muhammad Al Karizma

  Als je de getallen goed narekent in excel of pascal kloppen de berekeningen niet eens trouwens.
  Jullie zoeken achteraf naar wetmatigheden die er niet zijn. Stop beter je energie in kansberekeningen, risicospreiding en marktkennis. Denk je nou echt dat grote institutionele beleggers zulke ongefundeerde modellen gebruiken voor belegingsbeslissingen? Nee tuurlijk niet, anders kan je net zo goed bidden, astrologie en de kaballah kunnen raadplegen.

 12. Ik kan heel goed begrijpen dat het voor een buitenstaander nogal zweverig overkomt. Maar er is ook nog een andere optie, zoals naar de FED en Obama luisteren. Degene die weinig tijd aan studie willen besteden, kunnen daar handig gebruik van maken. Maar degene die de wereld en beurs proberen te begrijpen kunnen dat niet zonder astrologie.

  John Pierpont Morgan heeft er ook een mening over;

  “Millionaires don’t use Astrology, billionaires do,”

  “Anyone can be a millionaire, but to become a billionaire you need an astrologer,”

  Ik denk zeker niet dat grote institutionele beleggers zulke “ongefundeerde” modellen gebruiken voor beleggingsbeslissingen, maar ik weet zeker dat de mensen achter de FED, aanslag 11-sept, beursmanipulatie en de bankster dat wel doen. Zij maken het beleid en bepalen de richting en het nieuws, op basis van de gegevens uit het universum.

  Sorry, maar wijze mensen zoals Isaac Newton, Nostradamus, WD Gann en nog veel meer gingen ons voor. Doe je voordeel ermee of behoor tot de groep verliezers. Het universum heeft invloed op ons, dus ook op de beurs. Net zoals de maan water beïnvloed, beïnvloed het ook de mens die voor 70% uit WATER bestaat.

  Ik kwam ooit een stuk tegen in een boek van George Soros. Lees dat artikel eens en misschien wordt er dan iets duidelijk. Nieuws is onbelangrijk.

  ———–

  (De medewerker in het artikel is een hoge adviseur van Bush en de jongen een journalist).

  De medewerker zei dat jongens zoals ik zich bevonden ‘in wat wij de op de werkelijkheid gebaseerde samenleving noemen’, die hij omschreef als mensen die ‘geloven dat oplossingen ontstaan uit zorgvuldige bestudering van de zichtbare werkelijkheid’.

  Ik knikte en mompelde iets over Verlichtingsprincipes en empirisme. Hij kapte me af. ‘Zo werkt de wereld echt niet langer,’vervolde hij. ‘Wij zijn nu een wereldmacht, en wanneer we handelen, scheppen we onze eigen werkelijkheid. En terwijl jij die werkelijkheid bestudeert – van mijn part zorgvuldig zullen wij opnieuw handelen, andere nieuwe werkelijkheden creëren, die jij ook kunt bestuderen, en zo zal het gaan. Wij de acteurs van de geschiedenis [….} en jij, jullie allemaal, die alleen maar bestuderen wat wij doen.’*

  ————

  Het universum is “The mind of God”.

  Ik zou zeggen, onderzoek eerst eens 2 jaar lang of het wel klopt wat er wordt geschreven en kom dan eens terug. Ik begrijp je mening, maar je beperk jezelf ermee.

  Indien je wat interesse zou hebben, lees dan eens de nieuwsbrief van Manfred Zimmel.

  http://www.amanita.at/docs/open/newsletter-e.pdf

  Ik kan gewoon niet begrijpen dat er iemand een mening over zoiets heeft, zonder kennis te bezitten. Zonder jaren lang onderzoek te doen en toch kunnen uitleggen dat het hocus pocus is.

 13. Ik vind het een erg interessant artikel. Ik geloof dat dit soort lange cycli inderdaad doorwerken op de beurskoersen. Als de top inderdaad in 2017 valt, dan zal ik daar zeker bij zijn.

 14. Dank voor je mooie reactie Geert. Mijn column heeft in elk geval helemaal niets met numerologie te maken. Zelfs kun je je afvragen of mijn methodiek niet gewoon astronomie is ipv astrologie. De omwenteling van de maan om de aarde is iets doodnormaals, net als dat de zon elke dag opkomt, maar we staan steeds verder van de natuur en willen het gewoon niet meer zien. Over 11 september gesproken, de high tides with the greatest value laten zien dat de week voor 11 september 2001 een top aanwees voor Wall Street. Zoals ik in mijn column over Socionomics laatst al heb laten zien en zoals jij terecht opmerkt: nieuws is onbelangrijk en nieuws en gebeurtenissen zijn trendmatig niet van invloed op de beurs. De opmerking van meneer Al Karizma dat mijn berekeningen niet kloppen raken kant noch wal.

 15. Muhammad Al Karizma

  @Geert, De wereld universum en mens mag dan de ontspruiting van de geest van god zijn,,,,, de economie is dat zeker niet. Als god ergens afwezig is, is het wel in de financiele wereld. Persoonlijk denk ik dat mensen spirituele eigenschappen toeschrijven aan financien uit luiheid en onwetenheid en het probleem is dat beurshandelaren en grote institutionele beleggers gebruik maken van deze menselijke zwaktes.

  @Elmer,
  Ik ben het totaal oneens met het begrip technische analyse an sich. Helaas is een blog ontoerijkend om daar volledig op in te gaan maar kijk hier eens naar.


  http://en.wikipedia.org/wiki/Algorithmic_trading

 16. Beste Muhammad,

  Ik probeer je echt niet te overtuigen, maar er is iets veel hogers dan de financiële wereld. De economie is niks meer dan participerende mensen. De economie wordt gedreven door mensen en mensen worden gedreven door iets wat valt onder hogere wetenschap. Zo is het altijd al geweest. Duizenden jaren geleden was het al zo en nu nog steeds. Of zoals de Bijbel het beschrijft;

  Ecclesiastes 1:9
  The thing that has been, it is that which shall be; and that which is done is that which shall be done: and there is no new thing under the sun.

  Alles herhaald zich en zo ook economische crisissen. 5 jaar geleden zou ik ook niet geloven in astrologie, bijbel in combinatie met economie, maar tegenwoordig weet ik wel beter.

  De Bijbel staat vol met zaken die met de economie te maken heeft. Dus Godsdienst en economie gaan heel goed samen. De meeste geloven alleen maar wat er gezegd wordt, ipv het te verifiëren en zelf na te denken. Zelfs de centrale banken worden in de bijbel genoemd. Jezus sprak er zelfs al over. Nog niet in de huidige vorm als instelling, maar als personen. Goud, zilver, geld, overconsumptie, echt alles staat erin beschreven.

  1 jaar geleden stond het volgende bericht in de media.

  Banken doen volgens GODman Sachs ‘werk van God’

  Niet de kerken maar de banken doen het werk van God. Tenminste dat vindt Lloyd Blankfein, de topman van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs die vooral berucht werd doordat hij jaarlijks bonussen opstreek van meer dan 50 miljoen dollar.

  Oke, dat is slechts een mening, maar ik vond het toch leuk om even aan te halen. Het universum, geloof en economie zijn meer met elkaar verbonden dat wat dan ook.

  Bijbel uitspraken;

  And in the days of these kings shall the God of heaven set up a kingdom, which shall never be destroyed: and the kingdom shall not be left to other people, but it shall break in pieces and consume all these kingdoms, and it shall stand for ever. (Daniël 2:44)

  And he causeth all, both small and great, rich and poor, free and bond, to receive a mark in their right hand, or in their foreheads: And that no man might buy or sell, save he that had the mark, or the name of the beast, or the number of his name. (Revelation 13:16-17)

  If therefore ye have not been faithful in the unrighteous mammon, who will commit to your trust the true riches? (Luke 6:11)

  Thou shalt not lend upon usury to thy brother; usury of money, usury of victuals, usury of any thing that is lent upon usury: (Deuteromomy 23:19)

  And the gold of that land is good: there is bdellium and the onyx stone. (Genesis 2:12)

  The silver is mine, and the gold is mine, saith the LORD of hosts. (Haggai 2:8)

  I counsel thee to buy of me gold tried in the fire, that thou mayest be rich; and white raiment, that thou mayest be clothed, and that the shame of thy nakedness do not appear; and anoint thine eyes with eyesalve, that thou mayest see. (Revelation 3:18)

  For the love of money is the root of all evil: which while some coveted after, they have erred from the faith, and pierced themselves through with many sorrows. (1 Timothy 6:10)

  A feast is made for laughter, and wine maketh merry: but money answereth all things. (Eccesiastes 10:19)

  The rich ruleth over the poor, and the borrower is servant to the lender. (Proverbs 22:7)

  And Jesus looked round about, and saith unto his disciples, How hardly shall they that have riches enter into the kingdom of God! (Mark 10:23)

  Indien gij Mijn volk, dat bij u arm is, geld leent, zo zult gij tegen hetzelve niet zijn, als een woekeraar; gij zult op hetzelve geen woeker leggen. (Exodus 22:25)

  In het heilige boek van de joden, de Hebreeuwse Bijbel, is rente en rijkdom niet verboden. In het christendom was – en in de islam is – het rekenen van (woeker) rente een zware zonde.

  Godsdienst is meer dan iets geloven. Het beschrijft de regels van het leven en de toekomst en geeft een beter beeld van de waarheid dan de FED.

  Misschien is het erg interessant om eens te onderzoeken wat het geloof beschrijft over rente. Lees eerst eens de Bijbel en Koran en zet die tegenover de Tora. Misschien begrijp je dan ook iets meer over de invloed van Joden in het bankwezen en de aankomende oorlog, of de holocaust.

  Iedereen wordt geboren en krijgt een geloof mee, wat voor diegene het echte geloof is. De meeste begrijpen nog niet dat geloof een bepaald doel heeft. Probeer daar maar eens achter te komen. Eigenlijk zou niemand een geloof bij de geboorte moeten meekrijgen, maar er juist voor kiezen op basis van wat goed is voor iemand. Dat is pas vrijheid van Godsdienst!

  Er is nog nooit zoveel oorlog geweest dankzij geloof en vooral verkeerde interpretatie ervan, terwijl je zoiets met geboorte meekrijgt. Oorlog is onderdeel van de economie.

  Waarom niet zelf kiezen? Geloof is o.a. bedoeld om mensen in hokjes te plaatsen. Of waar zijn ze nu mee bezig in Israël?

  Alle geloven hebben een bepaald doel en daar zullen we binnen 10 jaar wel achter komen, wanneer er een nieuwe wereldgodsdienst gaat komen.

  Dus God is zeker aanwezig in de economie, nog meer dan wat dan ook. Degene die dat ontkennen, zijn degene die er niks van weten en maar met de massa meepraten. Ik onderzoek alle geloven en baseer daar mijn mening op. Ik spreek niet vanuit 1 geloof maar over duizenden jaren de geschiedenis van geloven.

  Doe je voordeel ermee en luister naar wat God ons verteld. Hij spreekt de waarheid. Niet de media.

  1. Als ik het goed gelezen heb kan het geloof van god in hetzelfde hokje geplaatst worden als de hebberige graaiers en oplichters uit de politiek en van banken.
   Wat een verlichting en opluchting, alsof ik het altijd al geweten heb.

 17. Heel interessant artikel. Wij durven in elk geval geen prognose maken wat de top van de Goudprijs zal zijn en wanneer we deze zullen zien. Stel dat we een hyperinflatiecyclus tegemoet gaan (iets wat wij wel voorspellen), dan ligt de top voor Goud een pak hoger (elk denkbeeldig cijfer wordt dan mogelijk…vb.$ 1,000,000,000,000) .

 18. Uit de vele reacties is gebleken dat 90% het een grote flauwekul-verhaal vind.
  Laat nou precies ook dat aantal wezen dat niks op de beurs verdiend.

 19. Beste Loper,

  Zo is het altijd al geweest. Godsdienst is kennis en heeft een heel ander doel dan de meeste denken. Godsdienst is zelfs gevaarlijk vanwege verkeerde interpretaties.

  Maar daar zullen we binnen 5 jaar wel achter komen, wanneer de heilige oorlog begint. Die oorlog draait om geloof. 11-sept. is de start gegeven en zoals de meeste al weten was het een inside job. Vorige keer creëerde ze een joden haat om de bevolking mee te krijgen. Ipv 11-sept, was er toen de brand van het Rijksdaggebouw.

  Maar deze keer is er een haat tegenover moslim extremisten, terwijl de moslims nog steeds een hekel hebben aan de Joden. Althans lijkt het zo over te komen in de media. Dat is zeer gevaarlijk, omdat vele mensen, Christenen, Joden of Moslims helemaal niet zo zijn. 95% IS NIET ZO! Het gaat vaak over een heel klein clubje die het voor de rest verpest.

  ZIJ SNAPPEN NIET DAT ZE WORDEN GEBRUIKT VOOR HELE ANDERE DOELEINDE.

  Geert Wilders werkte zelf ooit in Israël en de meeste weten nog geen eens welke relaties hij daarmee onderhoudt.

  Dankzij geloof konden ze mensen wijs maken, dat wanneer zij zichzelf opblazen ze zullen sterven als martelaar.

  BIN LADEN WAS ZELF EEN BANKIER EN ZIJN BROER NOG STEEDS. http://www.sbg.com.sa/

  Op Wikipedia vond ik de uitleg:
  —-
  Een martelaar of martelares (Grieks: martys – getuige, martyrion – getuigenis) is iemand die lijdt of sterft voor zijn of haar geloof, vaak door te worden doodgemarteld.

  De term wordt ook wel overdrachtelijk gebruikt voor mensen die voor een bepaalde zaak sterven. De dood van een martelaar of de veronderstelde betekenis daarvan wordt martelaarschap genoemd.
  —-

  Een martelaar sterft dus voor het geloof, ofwel voor de ELITE. Elke moslim die een aanslag pleegt, doet dat dus niet voor het eigen geloof maar voor de doeleinde van alle geloven samen. Dat is noodzakelijk om de heilige oorlog te kunnen starten, om daarna een nieuwe wereldgodsdienst op te kunnen zetten.

  Geloven werken achter de schermen samen!!!

  Hieronder zie je foto’s van Hitler en zijn vriendjes van het Vaticaan.

  http://www.positief-atheisme.nl/atheisten/peter_van_montfoort/vaticaan-en-dictatuur.html

  De Hitler groet, is niks meer dan de Roman Salute. De kerk voert al duizenden jaren oorlog tegen de Joden en Moslims. Het is gewoon een corrupt zooitje. Mensen moeten elkaar eens gaan zien als mensen ipv zich achter hun geloof verschuilen en andere geloven zwart maken.

  IEDEREEN DIE ZICH ACHTER GELOOF VERSCHUILT DOET MEE AAN HET PLAN VAN DE ELITE.

  Maar over 10 jaar is alles weer anders en over 100 jaar is alles weer vergeten.

  In de Bijbel wordt dus ook gesproken over New World Order, Chip, politiek, rijke elite, centrale banken enz.

  Heb daarom ook iedereen lief ongeacht iemands geloof. Geloof krijg je, dat is geen wijze eigen keuze. Die keuze is door hele andere mensen voor ons gemaakt.

  Christenen – Westen – consumenten
  Joden – Israël – handelaren/bankiers
  Moslims – Midden Oosten – extremisten

  En dat wordt je door geboorte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Tenzij je kiest voor een ander geloof). Met geloof hebben mensen vaak vooroordelen, dat is zeer gevaarlijk, want zo is het helemaal niet echt. Ik maak daarom geen onderscheidt.

  OPEN JULLIE OGEN. DE BIJBEL GEEFT AAN DAT ER EEN OORLOG AANKOMT OM EEN HELE ANDERE REDEN DAN DAT DE MEESTE DENKEN.

  Pakistan is het volgende land en vermoedelijk zal daar de derde wereld oorlog beginnen. Nadat er aanslagen zijn geweest.

  En Israël zal een grote rol gaan spelen en de oorlog zal zich grotendeels in het Midden-Oosten en Amerika afspelen.

  Mexicaanse griep, was slechts een klein experiment. Het volgende project zal vele malen groter zijn waarbij vele doden zullen vallen.

  Maar na regen komt zonneschijn.

  Dus ja, wat hebben we nu aan het nieuws. Nieuws heeft geen voorspellende waarde, de Bijbel wel.

 20. Muhammad Al Karizma

  73% van alle stock transactions worden verricht door computers met trading algoritmes. Deze software is alleen toegankelijk voor de absolute top in institutionele beleggers en de top 2% van peak performers.

  Deze algoritmes kennen allang die modellen die Elmer Hogervorst noemt waardoor er een wedloop optreed waarbij de selected few de meerwaarde pakken en de rest het nakijken heeft. Door patroon herkenning en complexe stochastische wiskunde kunnen in een nano-seconden optimale transactie beslissingen gemaakt worden die een individuele belegger nooit kan nemen.

  Dit maakt dat de link met de reeele economie steeds zwakker wordt en dat al die ouwe rekenmodellen zo de prullebak inkunnen. The winner takes it all. Dat neemt echter niet weg dat goud een veilige vluchthaven voor vermogens kan zijn trouwens. Maar doe je ding,,,, de regendans, de schietgebeden en technische analyses als jij denkt daar multi multi milionair mee te kunnen worden, wie ben ik?

 21. Geert, ik moet zeggen zeer intressant wat je hier allemaal schrijft. En vindt ook dat het niet verstandig is om jou verhaal meteen te veroordelen of af te doen als onzin, dit zou namelijk zeer kortzichtig zijn.

  Toch ben ik zeer benieuwd naar jou bronnen of is de bijbel je enig bron? Hoe weet je dat de mexicaanse griep een experiment was? Hoe weet je dat er een derdewereldoorlog uitbreekt en dan wel in pakistan? Hoe weet je dat 11 september een inside-job was? Ik ben best bereid jou verhaal te geloven, maar niet zonder een duidelijk verklaring, sterke argumtenen, etc.

 22. Beste Vanaartse,

  Ik ben er blij om dat je in ieder geval een openmind hebt. Alles wat je leest, is vaak subjectief. Daarom zocht ik naar feiten en die staan vooral in de Bijbel. Belangrijk is het altijd om het zelf uit te zoeken. Maar ik haal het overal vandaan. Ik zoek naar betrouwbare mensen en kijk wat zij te vertellen hebben. Hieronder bijvoorbeeld een rapport van iemand van Philips. Zoiets onderzoek ik dan zelf.

  http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/zeer-hoge-urgentie-omdat-er-sprake-is-van-een-misdrijf-waaruit.pdf

  Maar ook onderzocht ik andere pandemieën, zoals de zwarte dood in 1348 of Spanish flu in 1918.

  De Bijbel haal ik natuurlijk niet alles vandaan. Ik heb ook het werk van Nostradamus onderzocht, geloven, geschiedenis, pandemieën, enz. Het belangrijkste dat ik over Nostradamus las was dat hij oude geschriften uit een klooster had ‘gestolen’ en die onderzocht en herschreef. Hij deed zijn voorspellingen op basis van oude geschriften.

  Belangrijk is het om te weten dat alles zich herhaald en dat daar een regelmaat tussen zit.

  Ecclesiastes 1:9
  The thing that has been, it is that which shall be; and that which is done is that which shall be done: and there is no new thing under the sun.

  Daarnaast dien je alles aan elkaar te koppelen. Na een tijd onderzoek te hebben gedaan vielen alle puzzel stukjes in elkaar. Het is dan veel makkelijker om alles te begrijpen.

  Neem nu bijvoorbeeld de bevolkingsgroei. Indien die met 3% per jaar groeit, dan wil dat zeggen dat er over 22 jaar (dus in 2032) een verdubbeling heeft plaatsgevonden, ofwel 13 miljard mensen.

  Ze spreken nu al over overbevolking. Een pandemie is niks meer dan inkrimping van de wereldbevolking. 13 miljard is gewoon teveel, dus alleen op basis daarvan mogen we aannemen dat er omtrent overbevolking iets zal gebeuren. De natuur lost zoiets vaak op met rampen en ziektes, terwijl de mens daar aan mee werkt.

  Er zijn nog wel veel zaken onduidelijk omtrent Israël en het Vaticaan. Maar dat is voor mij nu nog niet erg relevant. Alleen dit blijft een moeilijk onderwerp, omdat de meeste het niet geloven en er geen onderzoek naar doen. Daarom proberen zij hun mening te rechtvaardigen door het af te stempelen als onzin. Vertel zoiets maar tegen iemand die bij een bank werkt. Je zal keihard worden uitgelachen en 90% lacht hard mee. Maar vraag dan ook gelijk eens welke rendementen zij zelf maken, dan kan jij eens lachen.

  Ik kan het natuurlijk niet in het kort uitleggen en daarnaast hou ik liever enkele zaken voor me. Ik vind dat ik nu eigenlijk al teveel heb gezegd.

  Julius Ceasar sprak al over dat het geld in handen was van een klein groepje rijke mensen. Ook Jezus sprak over de Money changers, (2010 -> Centrale banken). Onderzoek maar eens waarom Julius Ceasar, Jezus, JFK dood zijn en onderzoek eens de Titanic en vooral wie daar aanwezig waren en wie de boot liet bouwen. Ik heb ook Napoleon, Willem van Oranje, 1776, ontstaan belastingstelsel, centrale banken onderzocht.

  Ooit iemand gehoord van de Talley Stick? Mogelijk voor de meeste onbekend, maar Google maar eens Talley stick, money changers, Rotschild, BIS,

  Vind je het niet vreemd dat er overal Bank of…. bestaan? Die banken vormen dadelijk 1 netwerk van corrupte banken.

  Goldman Sach krijgt dadelijk de schuld en Bank of Amerika komt er gewoon vanaf.

  Dus zeker weet ik het natuurlijk ook niet, maar ik kan het niet beter onderbouwen. Maar wat ik wel zeker weet is dat iedereen die het ziet als onzin er nog nooit onderzoek na heeft gedaan.

 23. Beste Muhammad,

  We leven wel in het tijdperk van automatisering. Dus dat ruim 70% van de handel met computers gebeurt is niet relevant. Stel je voor dat ze bij Philips de salarisstroken nog met de hand zouden schrijven. Er zijn veel bedrijven die onderdelen automatiseren en voor 80% of meer zelfs.

  Daarnaast ziet de computer wat wij doen en daarmee handelen zij. Dus wanneer jij een order inlegt, dan ziet de computer dat. Daarna pakt de computer net voor je neus het aandeel weg en verkoopt het aan jou. Zo is het altijd al geweest, maar vroeger ging dat nog per telefoon. De bank koopt aandelen in en verkoopt die aan klanten.

  De computer reageert op ons in plaats van dat de computer de markt maakt.

 24. Oke bedankt voor de toelichting, ga me hier zeker in verdiepen. In het verhaal van de bevolkingsgroei kan ik me zeker vinden, heb daar zelf ook al over na zitten denken. En ben er inderdaad ook van overtuigd dat zoiets zichzelf oplost door een pandemie, kan het als ‘buitenstaander’ alleen niet geloven dat er mensen zijn die daar aan mee werken.

 25. Muhammad Al Karizma

  @ Geert:
  Je schreef “””We leven wel in het tijdperk van automatisering. Dus dat ruim 70% van de handel met computers gebeurt is niet relevant.”””

  Als je algoritmic trading and high frequency modelling afdoet als “niet relevant” heb je geen verstand van zaken.
  Momenteel zijn er hele juridische teams bezig om deze praktijken verbieden wegens ernstige marktvervuiling en oneerlijke concurrentie.

 26. Graag gedaan! En er zijn veel mensen die eraan meewerken zonder het te beseffen. Hieronder een rapport over vaccinatie bijvoorbeeld. Je hoeft niet het hele rapport te lezen om er achter te komen wat vaccinatie nu eigenlijk is. Alleen het begin en einde is al voldoende.

  http://www.leefbewust.com/vaccinaties.pdf

  De Mexicaanse griep was nog milder dan de normale griep. Jaarlijks sterven er al duizenden mensen wereldwijd aan griep.

  In 1976 was er een soort gelijke proef omtrent vaccinatie. Ron Paul stemde toen tegen het wetsvoorstel en nu proberen ze het weer.

  Bevolkingsgroei is inderdaad makkelijker te begrijpen dan de rest. Maar zo is het nu eenmaal en het blijft onwaarschijnlijk. Dus het is ook wel belangrijk om naar cijfers te kijken, maar het is niet het belangrijkste.

  Hieronder nog een goed filmpje over exponentiële groei en de gevaren ervan. Het zijn wel 8 delen en best saai om te kijken, maar zeker de moeite.

  En nog een interessante uitleg over aankomende gevaren omtrent economie. Ik geloof 19 delen.

  http://www.youtube.com/user/ChrisMartensondotcom?feature=chclk#p/a/7E8A774DA8435EEB/0/XnXZzx9pAmQ

  Ons systeem is gebaseerd op groei en krediet expansie. Zolang dat in stijgende lijn is ontstaat er wel welvaart, maar wanneer we over de top zijn dan is het ook goed mis en deze keer is en anders dan voorheen. Het Amerikaanse Rijk zal omvallen, net zoals het Romeinse Rijk. We krijgen een wisseling van de macht en dat gaat niet zonder slag of stoot.

 27. Muhammad Al Karizma

  Belangrijkste les van Prof Barlett: 8;05
  We can not let other people do all the thinking for us”zeker niet als het om geld gaat.

 28. Inderdaad Muhammad,

  Think for your self!

  En sorry ik had je reactie van gisteren niet meer gezien. Maar het klopt wel dat er high frequency trading (HFT) is, maar het valt onder beursmanipulatie en fraude. Maar je dient te weten waar het vandaan komt en het valt ook onder het complot dat in de Bijbel is beschreven.

  Ik vind HFT trading niet zo belangrijk, maar wel de overnight future handel. Indien je de stijging overdag afzet tegen de stijging overnight, dan zie je dat de fraudeurs en PPT voornamelijk overnight actief zijn. Bijna de gehele stijging komt door inflatie en overnight handel. Dat is pas fraude. Daar kan HFT niet tegenop.

  Hieronder een grafiek van de overnight handel.
  http://static.seekingalpha.com/uploads/2010/4/8/saupload_dvons.png

  Cees plaatste ook mooie grafieken op het forum over inflatie.
  http://www.dekritischebelegger.nl/wp-content/uploads/2010/10/Aandelen-hebben-sinds-de-bodem-in-maart-2009-70-procent-van-hun-waarde-weer-ingeleverd.jpg

  Daarnaast werden bankiers en de goudsmeden vroeger uit hun kantoor getrokken en op straat opgehangen. Dit is niet iets van afgelopen jaren, maar het komt al duizenden jaren voor.

  Secrets of the Federal Reserve Pt 4: Usery/Money Changers

  Dus ik weet wel waar het over gaat, maar dat is moeilijk uit te leggen. Indien jij antwoord kan vinden op de vraag waarom ze dit doen, dan zal je ook Godsdienst (beter) begrijpen.

 29. Je moet altijd kijken met welk doel je goud of zilver koopt. Speculeren in goud door steeds te kopen op een daalmoment en verkopen op een piekmoment kan(moet je wel goed kunnen gokken daar je nooit weet hoe die schommelingen exact verlopen)

  Ook kan je goud of zilver kopen met als doel je vermogen in te dekken tegen allerlei economische rampscenario’s, dan koop je regelmatig zonder te verkopen en houdt je dit een lange periode aan. Misschien wel tot je pensioen.

  Of je belegd in aandelen en obligaties en probeert een bepaalde veiligheid in te bouwen door ook wat edelmetalen in je portefeuille in te bouwen. Er heerste een tijdje het idee dat goud of zilver aanhouden iets uit vroeger tijd was(ouderwets zei men), en dat je als moderne belegger alleen in waardepapieren moet zitten. Maar die gedachte is gelukkig op z’n retour daar de goudprijs flink is gestegen in de tussentijd, maar ook zilver is flink gestegen, nu zien beleggers weer in waarom het belangrijk is om edelmetalen te bezitten. Dus tegenwoordig wordt vaak geadviseert om ook wat geld te beleggen in goud zilver in welke vorm dan ook. Het geeft je beleggingportefeuille veel meer ruggengraat zeker tijdens economische onweersdagen.

  Als geld wordt goud en zilver (helaas) niet meer gebruikt(soms heb je nog bepaalde speciale uitgaven van de euro in goud en zilver maar die geef je nooit uit bijvoorbeeld een gouden 10 euro munt! Je kan er voor 10 euro aan boodschappen voor doen omdat het een wettig betaalmidddel is maar deze munt bevat voor ruim 200 euro aan goud, dus geen hond die dat doet!)

  Heden ten dage zijn goud en zilver geen officieële betaalmiddelen meer, maar meer een beleggingsobject net zoals aandelen of andere waarde papieren. Alleen goud en zilver kunnen nooit waardeloos worden zoals papieren beleggingen.

  Wellicht dat er in de toekomst ooit weer wat gedaan wordt met goud en zilver bij een nieuw geldstelsel. Uiteindelijk zal de euro ook geen eeuwig leven hebben. Dus wellicht dat goud en zilver in de toekomst weer in de 1 of andere vorm terug gaan komen als vorm van geld.

  Tot die tijd zijn goud en zilver vooral een beleggingsobject(grondstof met een intrinsieke waarde) maar ik sluit het zeker niet uit dat goud en zilver op de 1 of andere manier weer terug zullen keren als een vorm van geld.

  Ik denk dat het ook heel interessant is om behalve naar goud ook eens naar zilver te kijken. Ik zie in zilver als edelmetaal een grondstof die weleens flink in waarde kan gaan stijgen vanwege de vele industrieële toepassingen die het heeft. Goud is vooral een edelmetaal met monetaire eigenschappen en wordt in sommige electronische toepassingen gebruikt, maar dat is maar mondjesmaat als je het vergelijkt met zilver. Dus als grondstof biedt zilver naar mijn mening nog meer kansen dan goud. Goud zie ik meer als een edelmetaal om je vermogen mee zeker te stellen en dus te verzekeren tegen economische rampspoed, en goud zorgt ervoor dat je je spaargeld beschermt wordt tegen aanvreting door inflatie.

  Spaarrekeningen leveren ook weinig meer op. Optisch lijkt het dat je vermogen toeneemt als je bijvoorbeeld 2 % rente krijgt, maar verrekend met inflatievaak 2%, (maar meestal zijn die inflatiecijfers hoger daar inflatiecijfers vaak laag worden gehouden) en 1,2% vermogenbelasting die je betaald(dacht al boven de 20.000 euro) schiet je per saldo niet zoveel op als spaarder en kost sparen je dus geld! Je moet ruim boven de 3% zitten wil je enigzins gecompenseerd worden voor de inflatie(en dan nog houd je weinig over van je spaargeld).

  Daarbij is het ook nog zo dat de vermogensbelasting van 1,2% erg hoog is, daar het gebaseerd is op 4% rendement, voor spaarders is dat een rente die je tegenwoordig al niet eens meer haalt op een spaarrekening, dus ook dat is iets wat niet eerlijk geregeld is. Vermogensbelasting zou gebaseerd moeten zijn op het werkelijke rendement wat je haalt.

  Dus zo allemaal redenen om wat geld in goud en zilver te steken.

  Zelf spreid ik het over een spaarrekening met meer dan 3% rente(geld wat ik direct nodig heb maar ook nog enigzins gecompenseert wordt voor de inflatie zodat mijn vermogen op die spaarrekening op z’n minst stabiel blijft)

  Een gedeelte heb ik fysiek goud en zilver ergens verstopt(niet thuis)

  -een rekening bij goldrepublic waar ik een goud/zilverrekening heb en deze rekening echt wordt gedekt door goud en zilver(instelling valt onder de AFM en dit wordt ook gecontroleerd!)

  -en ook doe ik aan indexbeleggen wat voor mij een veilige vorm van beleggen is en ik zelf geen expert hoef te zijn in beleggen, maar ik besteed het uit aan de bank waar ik deze rekening heb geopend(Aegon)

  Ik denk dat ik op deze manier er alles aan heb gedaan mijn vermogen zo veilig mogelijk weg te zetten qua sparen en beleggen. En ik ben echt geen expert maar gewoon een leek met een gemiddeld inkomen, maar heb uiteraard wel genoeg gelezen over deze onderwerpen en dit lijkt me de meest veilige vormen waar je je geld in kan beleggen.

 30. Uiteraard zal goud altijd schaarser zijn dan geld(je drukt het niet zomaar bij) en daarom altijd waardevaster zijn dan de euro!

  Goud wordt ook nooit waardeloos, daar centrale banken ook vele tonnen goud bezitten(voor miljarden euro’s aan goud!) Dus goud zal altijd waarde hebben en schaars zijn in vergelijking met papiergeld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.