Goud blijft sterk

Beleggingsstrateeg benadrukt de rol van goud als veilige haven tijdens onzekere tijden en de toename van de wereldwijde ETF-posities in goud-ETF’s in maart. De toenemende inflatie speelt ook een rol in de sterkte van goud, hoewel het edelmetaal volatiel kan zijn. Goud blijft een waardevolle toevoeging aan elke beleggingsportefeuille als langetermijnbelegging en middel om de portefeuille te diversifiëren.

Goud, een van de oudste en meest traditionele vormen van belegging, blijft zijn waarde behouden en reageert goed op onzekere tijden. Dit bleek ook in de maand maart, toen goud zijn waarde behield ondanks de volatiliteit op de beurzen.

Joe Foster, beleggingsstrateeg bij VanEck, ziet dit als een goed teken voor beleggers die goud in hun portefeuille hebben. “Goud heeft zich de afgelopen maand zeer veerkrachtig getoond, ondanks enkele zware verkoopdagen in de aandelenmarkt”, aldus Foster. “Dit bevestigt nogmaals de rol van goud als veilige haven in onzekere tijden.”

Een belangrijke factor in de sterkte van goud is de toename van de wereldwijde ETF-posities in de eerste maanden van 2021. Volgens de gegevens van VanEck is er in maart een toename van 3% in de participaties in goud-ETF’s, wat de positieve houding van beleggers ten opzichte van het edelmetaal benadrukt.

Naast de toename van de ETF-posities, speelt ook de toenemende inflatie een rol in de sterkte van goud. De inflatieverwachtingen zijn in de afgelopen maanden gestegen als gevolg van de stimuleringspakketten van overheden en centrale banken. Goud is historisch gezien een goede hedge tegen inflatie, wat betekent dat het zijn waarde behoudt wanneer de prijzen van goederen en diensten stijgen.

Toch waarschuwt Foster ook voor de volatiliteit van goud. “Goud kan volatiel zijn, vooral in de korte termijn, en beleggers moeten bereid zijn om fluctuaties in de goudprijs te accepteren”, aldus Foster. “Maar over het algemeen heeft goud zijn waarde bewezen als een langetermijnbelegging en als een middel om de portefeuille te diversifiëren.”

De conclusie is duidelijk: ondanks de volatiliteit van de beurzen en de onzekere economische tijden, blijft goud een waardevolle toevoeging aan elke beleggingsportefeuille. Beleggers die op zoek zijn naar veiligheid en stabiliteit kunnen zich veilig voelen met goud als hun belegging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.