Goud: belangrijke niveaus voor beleggers!

In de dynamische wereld van beleggen is het essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Een van de meest opvallende recente gebeurtenissen is de prestatie van goud op de markt. Laten we eens kijken naar de belangrijke niveaus die elke belegger zou moeten kennen.

De Huidige Situatie

Na het bereiken van de hoogste maandelijkse slotkoers en de hoogste jaarlijkse notering in de geschiedenis, nam de goudprijs in januari een adempauze. Dit is te zien aan het feit dat het edelmetaal onlangs binnen de schommelingsbreedte van december bleef, wat resulteerde in een zogenaamde “inside month”.

Belangrijke Niveaus

Dit toont het respect van de marktdeelnemers voor de oude recordhoogtes uit de jaren 2020, 2021 en 2023 bij 2.070/2.072 USD. Deze hindernissen zullen in de toekomst een cruciale rol spelen, want voorbij deze markeringen zou ook de recente “inside candle” op maandbasis naar boven worden opgelost.

Toekomstige Verwachtingen

Een uitbraak zou voor drievoudige rugwind zorgen. Puur rekenkundig biedt een “bullish” oplossing van het bovengenoemde handelsbereik een potentieel van ongeveer 400 USD. Als strategische stop-loss kunnen beleggers echter het oude all-time high uit 2011 bij 1.920 USD gebruiken.

Hoe u kunt profiteren van de goudprijs

Ontdek de glans van goud in een wereld vol mogelijkheden. De goudprijs, een samenspel van technische en fundamentele factoren, biedt een spannend en potentieel winstgevend landschap.

Of u nu een risicomijdende spaarder bent of een avontuurlijke belegger, er zijn talloze manieren om te profiteren van de goudprijs. Een van de meest populaire manieren is door te investeren in fysiek goud via een betrouwbaar online platform zoals GoldRepublic.

Conclusie

Het is duidelijk dat goud een interessante optie blijft voor beleggers. Met zijn recente prestaties en potentieel voor toekomstige groei, is het zeker een gebied om in de gaten te houden. Zoals altijd is het belangrijk om uw onderzoek te doen en uw beleggingsstrategieën dienovereenkomstig aan te passen.

Voetnoten:

  1. Inside month: Een term uit de technische analyse die verwijst naar een maand waarin de prijs van een effect binnen het hoogste en laagste bereik van de vorige maand blijft.
  2. Inside candle: Een kaarspatroon dat zich vormt wanneer de prijs van een effect binnen het hoogste en laagste bereik van de vorige kaars blijft.
  3. Bullish: Een term die wordt gebruikt om een opwaartse prijstrend in de markt aan te geven.
  4. Tradingrange: Het verschil tussen de hoogste en laagste prijzen die een effect heeft bereikt in een bepaalde periode.
  5. Stop-loss: Een order om een effect te verkopen wanneer het een bepaalde prijs bereikt, om verliezen te beperken.
Term Waarde
Hoogste maandelijkse slotkoers Historisch hoog
Hoogste jaarlijkse notering Historisch hoog
Huidige prijsbereik Binnen de schommelingsbreedte van december
Oude recordhoogtes 2.070/2.072 USD (jaren 2020, 2021, 2023)
Glijzone Tussen ongeveer 1.700 USD en bijna 2.100 USD
Potentieel bij “bullish” oplossing Ongeveer 400 USD
Strategische stop-loss Oude all-time high uit 2011 bij 1.920 USD

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.