DAX: stijgt de koers door of zakt hij terug?

In de wereld van beleggen is er altijd een vraag die op ieders lippen brandt: wat gebeurt er hierna? In dit artikel onderzoeken we de recente trends in de DAX en vragen we ons af of de koers zal blijven stijgen of dat er een terugval op komst is.

Heeft u ooit gedroomd van een beleggingssysteem dat u moeiteloos en succesvol laat beleggen in de DAX-index, ongeacht de marktrichting? Met DAX-Easy is die droom nu binnen handbereik! Ons systeem biedt lage kosten, no-cure-no-pay, en emotievrij beleggen. En met een indrukwekkend verwacht rendement van 34% per jaar, is er geen beter moment dan nu om te beginnen. Maar wees snel, de mogelijkheid om te profiteren van deze unieke beleggingsstrategie zal niet eeuwig duren. Vraag vandaag nog uw gratis brochure aan en ontdek wat DAX-Easy voor u kan doen!

De Huidige Situatie

Bij de DAX is er een strijd gaande. Aan de ene kant hebben we een hoge hindernis bij 17.000 punten. Aan de andere kant is er de onlangs naar boven opgeloste correctievlag. Beleggers moeten op korte termijn een antwoord vinden op deze vraag. Na de derde test van het vorige all-time high bij 17.003 punten is het risico toegenomen.

Technische Indicatoren

De respect voor deze hindernis is af te lezen aan de kleine handelsspanne in de loop van de week tot nu toe, van minder dan 200 punten. Negatieve divergenties van verschillende indicatoren, zoals de RSI, vormen een extra remblok. De huidige sentimentenquête van de American Association of Individual Investors (AAII) signaleert alweer een hoge mate van optimisme onder de Amerikaanse particuliere beleggers.

Ondersteuning en Weerstand

De mini-cursuskloof van 24 januari (16.761 tot 16.753 punten) markeert bij de DAX een eerste noemenswaardige ondersteuning. Daarna komt de bovengrens van de recente correctievlag (momenteel bij 16.695 punten) centraal te staan.

Conclusie

Om het gevaar van het “overrollen” te bezweren en de DAX een nieuw opwaarts momentum te geven, zouden de Duitse standaardwaarden echter de genoemde hoogtepunten bij 17.000 punten moeten overtreffen. Het blijft een spannende tijd voor beleggers die de DAX nauwlettend in de gaten houden.

Bron; HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.