Apple: opwaarts of neerwaarts?

In de dynamische wereld van technologie-aandelen, staat Apple op een kruispunt. Gaat het aandeel opwaarts naar nieuwe hoogten, of neerwaarts naar nieuwe diepten? Laten we de situatie eens nader bekijken.

De Huidige Situatie

Apple, ooit het waardevolste bedrijf ter wereld gemeten aan de marktkapitalisatie, dreigt deze titel nu te verliezen aan Microsoft. Deze ontwikkeling is te wijten aan de zijwaartse verschuiving van het Apple-aandeel sinds mei vorig jaar, terwijl Microsoft nog steeds in een stabiele opwaartse fase zit.

Technische Analyse

In de aanloop naar de kwartaalcijfers belichten we de technische kaders van het Apple-aandeel intensiever. Om nieuw momentum aan de bovenkant te creëren, zou het aandeel de vorige recordhoogtes van net geen 200 USD moeten overtreffen. Dit zou een rekenkundig vervolgpotentieel van 35 USD kunnen vrijmaken.

Risico’s en Mogelijkheden

Maar er zijn ook risico’s. De 200-dagenlijn (momenteel bij 182,08 USD) in combinatie met de vorige jaardieptepunten rond 180 USD vormt een belangrijk terugtrekkingsgebied. Een daling onder dit niveau zou een kleine topvorming voltooien en het onderste einde van de verschuifzone bij 165 USD weer in beeld brengen.

Conclusie

Het is duidelijk dat de prestaties van het Apple-aandeel nauwlettend moeten worden gevolgd, vooral in de aanloop naar de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Beleggers moeten zich bewust zijn van zowel de potentiële opwaartse kansen als de neerwaartse risico’s. Het is altijd raadzaam om professioneel financieel advies in te winnen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.