Dow Jones in februari: cyclische tegenwind

Het nieuwe jaar is begonnen en de financiële markten zijn al in volle gang. De Dow Jones heeft een sterke start gemaakt met een koersstijging van 1,22% in januari. Maar wat brengt februari ons? Dit artikel biedt een duidelijk en begrijpelijk overzicht van de huidige marktsituatie.

De Uitdagingen van Februari

Het is belangrijk om te weten dat beleggers in februari mogelijk te maken krijgen met cyclische tegenwind. Dit betekent dat er factoren zijn die de markt kunnen beïnvloeden en mogelijk tot een daling kunnen leiden. Deze factoren zijn onder andere het typische patroon van het Amerikaanse verkiezingsjaar en het “4e jaar”, die beide wijzen op een mogelijke zwakke prestatie in de komende vier weken.

Technische Analyse

Ondanks deze uitdagingen, is er ook goed nieuws. Technisch gezien heeft de Dow Jones een uitbraak gemaakt boven het voormalige all-time high van januari 2022 op 36.953 punten. Dit is een positief teken, maar het is belangrijk om dit niveau in de toekomst niet meer te onderschrijden.

Conclusie

Hoewel de bomen in de seizoenscontext de komende weken misschien niet meer naar de hemel groeien, zijn er nog steeds kansen op de markt. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de huidige situatie en uw beleggingsstrategie dienovereenkomstig aan te passen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.