Verliezen beleggers hun moed bij de DAX?

De Duitse DAX heeft de afgelopen dagen moeite om boven de 17.000-puntengrens uit te stijgen. Dit is een teken dat beleggers nog steeds voorzichtig zijn en niet zeker weten of de markt klaar is voor een nieuwe opwaartse trend.

Heeft u ooit gedroomd van een beleggingssysteem dat u moeiteloos en succesvol laat beleggen in de DAX-index, ongeacht de marktrichting? Met DAX-Easy is die droom nu binnen handbereik! Ons systeem biedt lage kosten, no-cure-no-pay, en emotievrij beleggen. En met een indrukwekkend verwacht rendement van 34% per jaar, is er geen beter moment dan nu om te beginnen. Maar wees snel, de mogelijkheid om te profiteren van deze unieke beleggingsstrategie zal niet eeuwig duren. Vraag vandaag nog uw gratis brochure aan en ontdek wat DAX-Easy voor u kan doen!

Het Gevaar van een Omkering

Met elke handelsdag dat de uitbraak op zich laat wachten, neemt echter het gevaar van een “omkering” toe. Daarom houden we als kortetermijnafdekking de mini-koersgap van 24 januari (16.761 tot 16.753 punten) onveranderd aan.

Beursstemming en Sentiment

Volgens de huidige sentimentenquête van de American Association of Individual Investors (AAII) zijn de Amerikaanse particuliere beleggers alweer behoorlijk optimistisch. De stieren maken immers 49,1% uit – waarden boven de 50% zijn zeldzaam en duiden op een zekere zorgeloosheid. Tegenover de meerderheid van de optimisten staat echter nog maar een half zo hoog percentage beren (24,5%).

Conclusie

Het lijkt erop dat de beleggers hun moed in de DAX mogelijk aan het verliezen zijn. De markt wacht op een duurzame sprong over de recente hoogtepunten om een nieuwe opwaartse trend te starten. Echter, met elke dag dat de uitbraak uitblijft, neemt het gevaar van een omkering toe. Beleggers moeten alert blijven op de huidige markttrends en sentimenten.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.