‘Complot’ tegen dollar stuwt goud

De prijs van goud is dinsdag gestegen tot het hoogste niveau ooit.  De prijs van het edelmetaal wordt gestuwd door de opleving op de beurzen en door een zwakkere dollar.  De goudprijs is meer dan 22 dollar gestegen en staat momenteel op $1.039 per ounce.

Geheime afspraken tegen dollar

De zwakte van de Amerikaanse munt lijkt gerelateerd aan het persbericht van de Britse krant The Independent . Er zou een complot tegen de dollar gesmeed worden. Een aantal toonaangevende landen zouden geheime afspraken maken om de olieprijs niet langer in dollar uit te drukken, maar in een korf van munten. Deze berichten versterken de zorgen over de toekomstige rol van de dollar op de internationale financiële markten.

Toenemende belangstelling

Er is een toenemende belangstelling van beleggers voor goud. Het gewicht van indexbeleggen gerelateerde producten, Exchange-Traded Products (ETP’s) blijft stijgen.  De populaire belegging SPDR Gold Trust is gisteren met 1,4 ton toegenomen. Daarmee komt het totaal uit op 1.740 ton uitgesmeerd in 16 fysieke producten. Ook zilver blijft niet stilliggen. Gisteren versloeg het “ goud van de armen”  het echte goud. Het andere edelmetaal was de sterkste stijger met een rally van 2,9% om te sluiten op $16.59/oz terwijl de fysieke ETP fondsen onveranderd bleven.

Goud in euro’ s

De goudprijs is ook in euro’s opgelopen. Sinds mijn laatste artikel over goud is het edelmetaal in euro’s met 3,2% gestegen.

In september schreef ik: “De goudprijs kan in de komende maanden zelfs explosief stijgen met een rally van 50-60%. Historisch is de prijs van het edelmetaal volgens de zakenbank rijp voor een aanhoudende opmars. Het blijkt dat de recente bullmarkten in goud allen plaatsvonden in oneven jaren met weerstanden die in september gebroken werden.”

Op korte termijn zullen de valutabewegingen de prijs van goud blijven bepalen.

Alle artikelen over de goudprijs kunt u nalezen op: https://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/goud/ .

Ook door middel van ‘ tags’  (snelkoppelingen) kunt u navigeren:  https://www.dekritischebelegger.nl/tag/goud/. Deze ’tags’vindt u onderaan elk artikel.

1 gedachte over “‘Complot’ tegen dollar stuwt goud”

  1. Weet je wat pas een bubbel is? Die ETFs.

    Niemand garandeerd dat de fondsen het goud daadwerkelijk bezitten en bovendien speel je met een goudbelegging in op toenemende chaos in de financiele markten. Mocht dat gebeuren probeer dan maar eens bij je goud te komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.