Geld verdienen aan de zonne-energie revolutie

Beleggen in Solar biedt kansen voor slimme beleggers met een vaste renteopbrengst tot wel 6,3%, maar pas op: er zijn ook risico’s aan verbonden. Een toongevende Nederlandse ontwikkelaar in zonneparken komt op zeer korte termijn met een project van 25 MW. U kunt nu uw interesse kenbaar maken via de onderstaande link. Trouwe lezers van RendabelBeleggen.nl krijgen de mogelijkheid om zich nu al aan te melden. U krijgt aanvullende informatie, het memorandum en de prospectus van het project per e-mail toegestuurd. Let op! De ervaring leert dat als een project eenmaal officieel wordt aangeboden, het dan binnen een paar uur is volgeboekt. Deelname vanaf €5.000! Klik hier voor meer info…

Spreid uw portefeuille, maar:

•De aandelenbeurzen staan sky high en breken record na record
Een gezonde correctie is ons inziens onvermijdelijk. Wij hebben u meerdere malen gewaarschuwd dat de bomen niet tot in de hemel kunnen groeien. Dus pas op met aandelen, zeker bij stijgingen van 40-50% of meer. Blijft u op de hoogte en lees regelmatig onze tips over welke aandelen wél interessant zijn.

• De rente op uw spaarrekening staat nagenoeg op nul
En met die huidige lage renteniveaus is sparen geen goed middel om je vermogen momenteel te laten groeien.

• De koersen van staatsobligaties staan hoog
Net als bij aandelen, staan obligatiekoersen veel te hoog en laat het effectieve rendement in deze beleggingscategorie ook te wensen over. In de VS is de rente een tijdje terug al gaan stijgen; in Europa is het een kwestie van tijd. Een daling van de obligatiekoersen is dus een zeer aannemelijk scenario.

Er is dus weinig alternatief dan projecten te selecteren buiten de beurs. Vastgoed doet het bijvoorbeeld voor de particuliere markt goed. Maar er is meer: grootschalige zonneparken in Nederland, zeker met een Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE) subsidieregeling.

Waarom Solar?

• Solar projecten roepen bij huiseigenaren geen weerstand op. Dat in tegenstelling tot windmolens zeker wanneer die voor de deur, vol in het zicht geplaatst staan. Sterker nog,  steeds meer particulieren kiezen voor zonnepanelen op hun dak. Die besparen op energiekosten en genieten elke dag van hun privé-investering.

• Grootschalige solar projecten zijn in trek bij grote investeerders zoals pensioenfondsen, vermogensbeheerders en verzekeraars (zie hieronder)

• Zonneparken zijn duurzaam. Een levensduur van 30 jaar is eerder regel dan uitzondering. Bovendien hebben ze weinig onderhoud nodig.

• Met de SDE subsidieregeling krijgt de investering het karakter van een staatsobligatie.

Nederland loopt op het gebied van hernieuwbare energie nog zwaar achter in vergelijking met het buitenland, al zijn er een aantal partijen hier actief mee bezig met een indrukwekkend trackrecord. Zo timmert TomorrowEnergy BV uit Eindhoven samen met F&S Solar uit Maastricht aardig aan de weg. De gemeenschappelijke portefeuille bedraagt inmiddels al meer dan 200 MW bij de Nederlandse projecten. F&S Solar heeft alleen in Duitsland al meer dan 1500 grootschalig projecten gerealiseerd.

Wilt u als belegger meer informatie over de mogelijkheden om te investeren in Solar Projecten met tot wel 6,3% vaste renteopbrengsten per jaar? U krijgt direct vrijblijvend informatie van de aanbieder(s) zelf bij volgende projecten! >>>VUL HIER UW GEGEVENS IN<<<

Ook grote investeerders stappen massaal in solar energie

Iedereen is er inmiddels wel van overtuigd dat zonne-energie de toekomst heeft, maar die toekomst is al lang begonnen. Grote namen, zowel landelijk als internationaal, tonen steeds meer appetijt voor hernieuwbare energie. Onder wie niemand minder dan Warren Buffet, een van de grootste investeerders op aarde.

Rendabel Beleggen is dus niet de enige met groot geloof in solar energie. We hebben u al vaker geattendeerd op grote investeringsmogelijkheden in alternatieve energie. Hier (https://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/fondsen/gat-in-de-markt/), hier (https://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/veilig-investeren-zonne-energie/) en hier (https://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/doorbraak-zonne-energie-rendabel-zonder-subsidie/) bijvoorbeeld.
Warren Buffett zoekt investeringskansen in hernieuwbare energie

Op de vorige week gehouden aandeelhoudersvergadering van zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway benadrukte Buffet zijn grote interesse voor wind en zonne-energie.

Als iemand morgen met een gedegen businessplan voor een zonneproject binnenloopt en daarvoor een paar miljard dollar nodig heeft, staat Buffet klaar om in te stappen: “Zonne-energie heeft de toekomst, hoe meer daarin geïnvesteerd wordt, hoe beter.”

Buffett zei dat Berkshire een goede concurrentiepositie heeft in de hernieuwbare energiemarkt, aangezien het conglomeraat prima kan profiteren van fiscale voordelen voor alternatieve energieprojecten.

Berkshire Hathaway Energy verkoopt al windgegenereerde elektriciteit in de Amerikaanse staat Iowa. Hij ziet kolen als bron voor energie steeds minder belangrijk worden en zijn ambities voor de nabije toekomst zijn duidelijk: Buffet wil investeringen in wind- en zonne-energieprojecten voor de komende twee jaar met 4,6 miljard dollar verhogen met afgelopen jaar.

Ook grote interesse vanuit Nederland

Pensioenfonds ABP maakt in haar duurzaamheidsverslag bekend inmiddels al een kwart meer te hebben belegd in hernieuwbare energie dan een jaar daarvoor.

ABP zei eerder al komende jaren beleggingen die bijdragen aan milieu en maatschappij te willen verdubbelen: van 29 miljard euro in 2015 naar 58 miljard euro in 2020. Begin dit jaar was dit bedrag al gestegen tot dik 40 miljard euro. 5 miljard moet tegen die tijd in hernieuwbare energie belegd zijn.

Zonne-energie heeft bij die ambitieuze plannen al veel ruimte gekregen van ABP, waar grootschalige investeringen in zonnepanelen werden gedaan in India en de VS en in windenergie in eigen land.

Ook bij ABP gaat de focus dus meer en meer op duurzaamheid. Van binnenuit worden initiatieven genomen om uit gas, kolen en olie te stappen en beleggingen in energiebesparend vastgoed te verhogen.

Stimulering voor hernieuwbare energie projecten gebeurt ook door de overheid. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft op de subsidieaanvraag via de SDE al meer dan 4.500 aanvragen ontvangen voor hernieuwbare energie projecten.

U kunt ook investeren in zonne-energie!

1- U kunt zelf panelen op uw dak laten installeren en besparen op uw elektriciteitsrekening
2- U kunt aandelen kopen van bedrijven die in de solar industrie actief zijn
3- U kunt in een groen fonds investeren of een ETF kopen

4- U kunt direct investeren in een zonnepark (min 100.000 ,- Euro)

Wij kunnen u helpen in de keuze welke projecten serieus perspectief bieden op zo’n 6,3% rendement!

Wilt u als belegger meer informatie over de mogelijkheden om te investeren in Solar Projecten met tot wel 6,3% vaste renteopbrengsten per jaar? U krijgt direct vrijblijvend informatie van de aanbieder(s) zelf bij volgende projecten! >>>VUL HIER UW GEGEVENS IN<<<

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Beleggen in aandelen, valuta, opties en futures brengt hoge mate van risico’s met zich mee, derhalve zijn ze niet geschikt voor elke type belegger. U kunt een deel of volledige inleg verliezen. Overleg met een deskundige voordat u besluit om te investeren in deze instrumenten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur. De auteur heeft geen positie in bovengenoemde aandelen/producten. RendabelBeleggen.nl en zijn columnisten, schrijvers en analisten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van gegevens, suggesties of ideeën verstrekt door of namens RendabelBeleggen.nl via één van zijn websites.

Bron: Rendabel Beleggen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.