fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Het wereldwijde schuldniveau steeg in het derde kwartaal van 2017 naar een recordhoogte van $ 233 biljoen. , aldus het Institute of International Finance (IIF). Het instituut merkte echter op dat door een sterkere economische groei de schuld/Bruto binnenlands product aan het dalen is.

Het in Washington DC gevestigde orgaan van de financiële sector zei dat terwijl de totale schuld in het derde kwartaal met $ 16 biljoen was gestegen in vergelijking met eind 2016. De schuldratio daalde in het vierde kwartaal voor de vierde maal op rij . Het betreft de totale schuldenlast van het huishouden, de overheid, financiële en niet-financiële bedrijfssectoren.

China, dat goed is voor het leeuwendeel van de nieuwe schulden in opkomende markten, zag het tempo van de schuldaccumulatie echter traag verlopen; de schuld steeg vorig jaar met twee procentpunten tot 294 procent van het bbp, vergeleken met een gemiddelde jaarlijkse stijging van 17 procentpunten in de periode 2012-2016.

De IIF waarschuwde echter voor “grote aflossingen van opkomende markten”, waarbij opgemerkt werd dat meer dan $ 1,5 biljoen aan obligaties en syndicaatsleningen tot eind 2018 zou aflopen. China, Rusland, Korea en Brazilië hadden dit jaar een zwaar terugbetalingsschema in dollars, voegde het toe.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *