skip to Main Content

Wereldwijde schuld stijgt naar $ 233000000000000

Het wereldwijde schuldniveau steeg in het derde kwartaal van 2017 naar een recordhoogte van $ 233 biljoen. , aldus het Institute of International Finance (IIF). Het instituut merkte echter op dat door een sterkere economische groei de schuld/Bruto binnenlands product aan het dalen is.

Het in Washington DC gevestigde orgaan van de financiële sector zei dat terwijl de totale schuld in het derde kwartaal met $ 16 biljoen was gestegen in vergelijking met eind 2016. De schuldratio daalde in het vierde kwartaal voor de vierde maal op rij . Het betreft de totale schuldenlast van het huishouden, de overheid, financiële en niet-financiële bedrijfssectoren.

China, dat goed is voor het leeuwendeel van de nieuwe schulden in opkomende markten, zag het tempo van de schuldaccumulatie echter traag verlopen; de schuld steeg vorig jaar met twee procentpunten tot 294 procent van het bbp, vergeleken met een gemiddelde jaarlijkse stijging van 17 procentpunten in de periode 2012-2016.

De IIF waarschuwde echter voor “grote aflossingen van opkomende markten”, waarbij opgemerkt werd dat meer dan $ 1,5 biljoen aan obligaties en syndicaatsleningen tot eind 2018 zou aflopen. China, Rusland, Korea en Brazilië hadden dit jaar een zwaar terugbetalingsschema in dollars, voegde het toe.

DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Recente reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Hoe kunnen we u helpen ?

Recente Artikelen

Abonneer u om updates te ontvangen!

Archieven


Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN