Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Zwitserse frank uitgelicht

Ons vorige artikel betreft EUR/USD werd zeer veel gelezen. Deels doordat het natuurlijk zeer actueel is, maar ook deels dat mensen merken en zelf gaan zien dat de valutamarkt voor particuliere beleggers wel degelijk kansen biedt. Het risico is hoog, alleen inzicht in de markt en goede analyses zorgen ervoor dat mensen een zeer hoog rendement kunnen maken.

Vandaag antwoorden wij op een vraag, De Zwitserse Franc(CHF) ten opzichte van de Euro(EUR) en de U.S. Dollar(USD), wat zijn verwachtingen?

Hier zien we meteen een mooie tegenstrijdigheid en ook de waarom valutahandel een diversificatie is binnen alle bestaande beleggingsportefeuilles.

De CHF is enorm gestegen ten opzichte van de USD, maar USD is heel sterk gestegen ten opzichte van EUR. Ja, inderdaad logica bestaat nog, EUR is extreem hard gedaald ten opzichte van de CHF.

Waar liggen de kansen nu vooral in EUR/CHF, dit valutapaar staat op laagte record. 6 mei is de koers voor het eerst onder de 1.40 gedoken. Even voor men die iets minder thuis zijn in de valutamarkt, de Centrale Bank van Zwitserland(SNB) kan interveniëren betreft CHF.

Veel valutahandelaren hebben vorige week de SNB ‘uitgedaagd’ om de EUR/CHF niet onder de 1.40 te laten komen. Dit gebeurt vaker, zoals op de grafiek, kan je zien op 5 februari(1.4550-1.4830), 2 april(1.4150-1.4410). Range is behoorlijk heftig voor 1 dag handel!

Onze verwachting is ook dat 1.40 behoorlijk word gesteund, nu deels door hulpplan voor de euro en daarnaast SNB, een sterke CHF zorgt voor daling export. Nestle, Danone, andere multinationals worden daar natuurlijk niet blij van. Koopzone voor EUR/CHF is 1.4050-1.3950. Stoploss order 1.37, doordat er soms heftige bewegingen plaatsvinden in EUR/CHF is het zonde om uitgestopt te worden. Target in de komende maanden 1.4550-1.4625.

EUR-CHF
EUR-CHF

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Betreft USD/CHF is range 1.1150-1.1250 een mooi short moment en onze target is 1.07 in de komende maanden. Stoploss order op 1.15.

USD-CHF
USD-CHF

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Byung Koo Mulder
www.mulderventure.com

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “Zwitserse frank uitgelicht”

 1. Avatar

  Zwitserland het land van het geld. Indien aandelen dalen, dan zullen de rijke toch weer cash aanhouden waaronder de Zwitserse franc.

  Zelf verwacht ik dat de Euro kan stabiliseren, Pond kan fors dalen en Zwitserse franc zou daarbij kunnen profiteren.

  Ik blijf het opvallend vinden dat zowel Engeland als Zwitserland niet meedoen aan de Euro. Beiden landen hebben een hele grote rol gespeeld bij de oprichting van de Centrale Banken. Mogelijk is dat niet voor niks.

  Ik zat laatst te kijken naar de Braziliaanse munt. Die wordt eigenlijk nauwelijks besproken. Maar ik denk dat Brazilië aankomende jaren enorm kan profiteren van de grondstoffen hausse. Welk effect dat zal hebben op de munt is mij nog onbekend. Het is nog altijd zo dat de sterkste munten niet voor ons verhandelbaar zijn. Maar welke dat zijn. Ik weet het nog niet.

 2. Avatar

  Zou het kunnen dat alle zogenaamde deskundigen nu eindelijk eens ophouden verhalen te vertellen die in de praktijk nauwelijks iets waard zijn. 1.40 en vandaag 1.09. Het blijkt maar weer eens dat je nooit moet varen op zg deskundigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *