Euro/dollar: Terugval biedt koopkans

De euro/dollar is sinds begin oktober in een opwaartse trend. De afgelopen dagen heeft de euro echter een terugval laten zien. Deze terugval biedt beleggers een interessante koopkans.

Opwaartse Trend

Sinds begin oktober vertoont het valutapaar EUR/USD een reeks stijgende hoogte- en dieptepunten. Dit betekent dat er een opwaartse trend is. Tijdens deze stijging biedt de recente terugval mogelijk een interessante kans om in te stappen.

Steunzone

Deze kans komt vooral door de sterke steunzone die momenteel beschikbaar is voor de Europese eenheidsmunt. Deze steunzone is een combinatie van de gemiddelde lijnen van de laatste 38 en 200 dagen (momenteel op 1,0926/1,0845 USD) en de 38,2% Fibonacci-retracement van de stijging sinds 3 oktober (1,0875 USD). De steunzone wordt verder versterkt door het jaarlijkse draaipunt op 1,0919 USD.

Conclusie

Als gevolg hiervan heeft de euro momenteel een interessant lanceerplatform ten opzichte van de dollar. Het hoogtepunt van eind december (1,1139 USD) en het hoogtepunt van 2023 (1,1275 USD) zijn de volgende doelen aan de bovenkant. Een stop-loss op basis van de genoemde steunzone zorgt ook voor een aantrekkelijke kans-risicoverhouding. Dit is een belangrijke strategie in beleggen, omdat het helpt om potentiële verliezen te beperken.

Tabel met steun en weerstanden

De volgende tabel toont de steun- en weerstandsniveaus voor de euro/dollar:

Niveau Type
1,0845 USD Ondersteuning
1,0919 USD Ondersteuning
1,1139 USD Weerstand
1,1275 USD Weerstand

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.