NVIDIA: koersdoel 600 dollar

Het aandeel Nvidia heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt. Het heeft een nieuw recordhoogte bereikt en bevindt zich nu in onbekend gebied. Wat betekent dit voor beleggers? Laten we dat eens nader bekijken.

Nieuw recordhoogte

Nvidia heeft onlangs het “plafond” van ongeveer 500 USD doorbroken. Deze technische doorbraak is een echt hoogtepunt, want het gaat gepaard met een nieuw recordhoogte van 543,25 USD.

Onbekend gebied

Deze doorbraak betekent dat het aandeel een prijsniveau heeft bereikt dat het nog nooit eerder heeft bereikt. Dit wordt in de financiële wereld vaak aangeduid als “onbekend gebied”.

Koersdoel: 600 dollar

Dankzij deze ontwikkeling kan de koersontwikkeling van de afgelopen maanden in totaal worden geïnterpreteerd als een zijwaartse verschuiving tussen 400 USD en 500 USD. Uit de hoogte van het beschreven handelsbereik volgt dus een rekenkundig vervolgpotentieel van 100 USD of een koersdoel in het bereik van 600 USD.

Positieve marktindicatoren

De trendvolgende indicatoren, zoals MACD en Relatieve Sterkte volgens Levy, geven ook “groen licht”. Dit suggereert dat de opwaartse trend kan doorgaan.

Risicobeheer

Ondanks het huidige optimisme is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Het artikel benadrukt het belang van risicobeheer en stelt voor om stop loss-orders te gebruiken om potentiële verliezen te beperken.

Conclusie

Het aandeel Nvidia toont veelbelovende tekenen met zijn recente doorbraak en positieve marktindicatoren. Hoewel er een potentieel koersdoel van 600 USD is, is het belangrijk om zorgvuldig risicobeheer toe te passen. Zoals altijd in beleggen, zijn er geen garanties.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.