DAX: adempauze gezond

In de dynamische wereld van de aandelenmarkt is het essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. In dit artikel richten we ons op de Duitse aandelenindex, de DAX.

Vermijd emotionele beleggingsbeslissingen en beleg automatisch. DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Rendement: 20% in drie maanden. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

Huidige Marktsituatie

Na een indrukwekkende eindsprint aan het einde van het jaar, heeft de DAX de afgelopen weken een adempauze genomen. Dit patroon is nu ook op weekbasis zichtbaar, met de Duitse standaardwaarden die een zekere terughoudendheid tonen rond het ronde getal van 17.000 punten.

Technische Analyse

In deze zone heeft de DAX midden december een kaars met een opvallende lont gevormd, en in de afgelopen week een drievoudige “bearish engulfing”. Deze technische termen verwijzen naar specifieke patronen in de prijsbewegingen die vaak een ommekeer van een opwaartse naar een neerwaartse trend aangeven.

Steunniveaus en Toekomstige Vooruitzichten

Een eerste belangrijk steunniveau wordt gedefinieerd door de voormalige uitbraakmarkeringen bij 16.500/16.300 punten. Daaronder markeert de 38-wekenlijn (momenteel op 15.923 punten) de volgende steun. Vanuit strategisch oogpunt moeten beleggers het dieptepunt van oktober bij 14.630 punten in gedachten houden.

Conclusie

Gezien deze ontwikkelingen is een adempauze logisch en zelfs gezond. Om weer momentum op te bouwen, zou de DAX de recente twee hoogtepunten bij 16.963/17.003 punten moeten overschrijden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.