Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tijd om de dollar te verkopen

De Amerikaanse dollar is na de verkiezing fors gestegen maar de Trump-regering word steeds meer een negatief factor voor de munt en meer problemen zijn op komst. Dat schrijven analisten van zakenbank JP Morgan. Zij zijn begonnen om de dollar te verkopen ten opzichte van de yen en de Zwitserse frank na uitspraken van Trump en van zijn beleidsadviseur. Zij stelden dat de Amerikaanse munt te sterk is geworden.

“Het vertrouwen in de dollar wordt ondermijnd door de grillige uitspraken van het Witte Huis. De USD heeft 45% van de stijging sinds de Trump-rally ingeleverd maar we geloven dat op basis van risico-rendementsverhoudingen een diepere correctie mogelijk is ten opzichte van de valutaparen en voornamelijk van de JPY”, aldus de analisten.

De dollar-index (“DXY, +0.40%”), een mandje met valuta’s ten opzichte van de dollar, steeg begin januari naar de hoogste stand in 14 jaar. Beleggers anticipeerden op een toename van de uitgaven om de economie te stimuleren. Beurzen en dollar stegen naar recordhoogtes. In de recente weken is daar echter de klad in gekomen nu de werkelijke daden van Trump bekend worden. Die acties zijn grillig te noemen.

De Amerikaanse dollar kent zijn slechtste start in 30 jaar na uitlatingen dat de dollar te sterk was. Peter Navarro, adviseur van Trump zei  dat Duitsland een veel te goedkope euro heeft. Volgens hem is de Europese eenheidsmunt eigenlijk een verkapte Duitse mark. Het lijkt er dus  op dat Trump de dollar omlaag wil praten. Een zwakkere valuta maakt Amerikaanse goederen aantrekkelijker voor het buitenland.

Zakenbank J.P. Morgan staat niet alleen in het temperen van het dollar-optimisme. Uit cijfers van de Commodity Futures Trading Commission blijkt dat vorige week de netto dollar tegoeden voor de vier week op rij gedaald zijn en op de laagste stand staan sinds oktober.

Profiteren van valutabewegingen

Als particuliere belegger kunt u profiteren van de bewegingen op de valutamarkten maar dit is echter niet makkelijk. Daarom hebben wij een hulpmiddel voor u ontwikkeld: een volautomatische systeem die signalen afgeeft op de valutapaar euro-dollar (EURUSD), het Britse pond ten opzichte van de Amerikaanse dollar (GBPUSD) en de Amerikaanse dollar ten opzichte van de Japanse Yen (USDJPY). Dit systeem heet Tom & Jerry FX.  De resultaten zijn niet onverdienstelijk: sinds 10 oktober is er een winst geboekt van  € 8.800. Dat is een rendement van ruim 40%.

Wilt u ook profiteren van dit systeem en heeft u de tijd niet er voor om het alles te volgen? Dan kunt u automatisch beleggen.

-Ideaal als u weinig tijd heeft
-Gratis: alleen abonnementskosten bij winst
-Flexibel: u kunt meedoen vanaf € 2.500

Vul uw gegevens in en wij sturen u alle informatie over dit bijzondere handelssysteem gratis naar u toe.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Tijd om de dollar te verkopen”

  1. Avatar

    Je gaat pas short als de grafiek het aangeeft, niet op veronderstellingen…, en de grafiek heeft al een tijdje geleden aangegeven short te zullen moeten gaan. Beetje rijkelijk laat ‘advies’, er is al een complete beweging naar beneden gaande, die dus vanaf de top gemist is..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *