Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beurzen: storm op komst

Er is een correctie op de aandelenbeurzen op komst. De toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 kan in de eerste helft van dit jaar met 5% omlaag. Een belangrijke reden daarvoor is dat de Fed, het stelsel van centrale banken, niet meer als anker in de markt fungeert. Dat zegt Tom Lee, een van de meest optimistische analisten op Wall Street. Zijn koersdoel voor dit jaar ligt op 2.275 punten. De S&P 500 sloot vrijdag op 2.297 punten dus dat betekent een daling van ongeveer 1%.

De analist raadt beleggers wel aan om de correctie te zien als een koopgelegenheid om mee te liften in de tweede helft van 2017. Deze correctie zal volgens hem niet leiden tot een bear market. Hij wijst op de sterke winstontwikkeling. De cijfers over het vierde kwartaal waren sterk met een winststijging van gemiddeld 8%. Circa 67% kwam met beter dan verwachte resultaten. “Dit is verbazingwekkend. Twee kwartalen geleden spraken mensen over piekende winsten en piekende marges”, aldus Lee. Volgens hem hebben aandelen van bedrijven actief in de sectoren energie en materialen opwaarts potentieel.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Beurzen: storm op komst”

  1. Avatar

    Dat is een redenatie van lik m’n vestje..Waarschijnlijk heeft deze analist van een aankomende correctie gehoord, van z’n technische collega’s.. en begrijpt daar zo weinig van dat ie het maar omgezet heeft naar iets wat ‘logisch’ klinkt en lijkt..
    Heeft daarin ook nog eens z’n eigen analyse verwerkt, ‘winstontwikkeling’en het zal allemaal wel goedkomen, dus niet..

    Kortom,een analyse met weinig inhoud, die correctie is allang bekend, en z’n eigen analyse is ook nog eens zo krom als wat..Storm op komst, technische analisten zijn het hier al een tijdje over eens, daar is geen FED voor nodig om in gang te zetten zoals deze man beweerd..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *