skip to Main Content

Perfecte storm voor dollar op komst

Source: Ben Salter & https://flic.kr/p/amQ1Bg
Source: Ben Salter & https://flic.kr/p/amQ1Bg

Er is een fundamentele reden voor een instorting van de dollar.  De inflatie op middellange termijn is negatief voor de Amerikaanse munt. Daarnaast probeert de nieuwe regering de “greenback” omlaag te praten. De valuta kan dan ook in een perfecte storm terechtkomen. Dat zegt Vasileios Gkionakis van zakenbank Unicredit.

De Amerikaanse munt staat op de laagste stand in zes weken na uitspraken van Steve Mnuchin, kandidaat-minister van financiën. Volgens hem is een te sterke dollar slecht voor de economie.  De Amerikaanse dollar is redelijk overgewaardeerd. Sinds 2014 steeg de “greenback” met 30% waardoor een hoop optimisme ingeprijsd is.

Wij hebben u begin januari 2015 gewezen op het potentieel van de dollar. De dollar-index (“Dixie”), een mandje met valuta’s ten opzichte van de dollar, was destijds uit het dalende trendkanaal te breken sinds de ondertekening van het Plaza-akkoord in september 1985.

Gkionakis ziet meer beleggingsmogelijkheden in de yen. Volgens hem kan de Japanse munt profiteren van de toegenomen politieke onzekerheid en de daarmee gaande beweeglijkheid. Daarnaast is hij positief over de grondstoffenmunten, de Australische dollar en de Canadese dollar.

De dollar-index piekte begin januari en sindsdien is er sprake van een correctie. “Ik denk dat 2017 een jaar wordt, waarin we een zwakkere dollar gaan zien”, aldus Gkionakis.

Profiteren van valutabewegingen

Als particuliere belegger kunt u profiteren van de bewegingen op de valutamarkten maar dit is echter niet makkelijk. Daarom hebben wij een hulpmiddel voor u ontwikkeld: een volautomatische systeem die signalen afgeeft op de valutapaar euro-dollar (EURUSD), het Britse pond ten opzichte van de Amerikaanse dollar (GBPUSD) en de Amerikaanse dollar ten opzichte van de Japanse Yen (USDJPY). Dit systeem heet Tom & Jerry FX.  De resultaten zijn niet onverdienstelijk: sinds 10 oktober is er een winst geboekt van ruim € 9.300.

Wilt u ook profiteren van dit systeem en heeft u de tijd niet er voor om het alles te volgen? Dan kunt u automatisch beleggen.

-Ideaal als u weinig tijd heeft
-Gratis: alleen abonnementskosten bij winst
-Schaalbaar: u kunt meedoen vanaf € 2.500

Voor meer informatie: Klik hier

DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT
Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Ik kijk hier toch even anders naar, fundamentele ‘redenen’ slaan altijd de plank mis, en het tegenovergestelde zal gebeuren.. Zo gaat dat op een aandelenbeurs, en alles wat financieel verhandelbaar is, alles gaat net even anders dan rationeel ‘logisch’ is, of lijkt..
    Er gaat zeker iets veranderen, maar dat de Dollar door het putje gaat valt nog te bezien, daarvoor zijn de rationele verklaringen te groot..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Hoe kunnen we u helpen ?

Recente Artikelen

Abonneer u om updates te ontvangen!

Archieven


Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN