Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

418 banken bieden geen rente

Slecht nieuws voor consumenten die dagelijks contant geld willen verdienen: volgens een recente analyse van het vergelijkingsportaal Verivox bieden 418 banken nulrentetarieven voor deze vorm van beleggen. Bij deze vorm wordt geld zeer kort gestald.

Er wordt geen vergoeding gegeven voor daggeld in Duitsland. In totaal werden meer dan 800 aanbiedingen van banken en spaarbanken onder de loep werden genomen. De reden die door de portaalaanbieders wordt gegeven, is het aanhoudende lage rentebeleid, dat de inkomenssituatie van de banken verder verergert. Dit zal waarschijnlijk niet zo snel veranderen: “De Europese Centrale Bank heeft de langverwachte renteverhoging voor onbepaalde tijd uitgesteld. In ieder geval voor het lopende jaar hebben de monetaire autoriteiten hogere rentetarieven uitgesloten, “zei Verivox CEO Oliver Maier over de rentestand.

Over alle geanalyseerde aanbiedingen is de gemiddelde rentevoet voor 10.000 Euro ’s daggeld een magere 0,06 procent. Onder de landelijk beschikbare aanbiedingen is de gemiddelde rente 0,21 procent. Ter vergelijking: in april 2014 bedroeg de gemiddelde rentevoet voor dit aanbod rond 0,65 procent, volgens Verivox. Voor een termijndeposito met een looptijd van twee jaar betalen de banken gemiddeld slechts 0,27 procent – een commitment van de investeringsperiode is nauwelijks de moeite waard en zou zelfs een nadeel zijn bij een tussentijdse renteverhoging.

Rekening houdend met de inflatie, verliezen consumenten geld

Zelfs de voorwaarden van de top aanbieders zijn niet genoeg om te compenseren voor inflatie: De beste deal gaat gepaard met een rente van 0,7 procent. Gezien de inflatie van 1,3 procent resulteert dit in een negatief rendement.

Geautomatiseerd handelen op de DAX

Nu de rente zo laag staat is het wellicht handig om verder te kijken. Wij hebben een algoritme ontwikkeld die zowel op een stijging als een daling van de Duitse beursgraadmeter kan inspelen. Het systeem begon in juni 2015 met 7000 euro en stond 31 december 2018 op 29.568 euro. Kijk hier naar de verdere gegevens

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *