Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Topbelegger ziet inflatie als zwarte zwaan

Bill Ackman zei in een interview met Interactive Investor dat vorige week donderdag werd gepubliceerd dat aanhoudende inflatie een onverwachte neergang op de aandelenmarkt zou kunnen veroorzaken.

“Ik denk dat een van de ‘zwarte zwaan’-achtige risico’s voor de markten een echte inflatiepiek is, die niet alleen een piek van drie maanden is, maar die meer aanhoudt,” zei Ackman. “Ook betekenisvol hogere rentetarieven, waarvan ik denk dat ze van invloed zullen zijn op de disconteringsvoeten die mensen gebruiken om bedrijven te waarderen. En ik denk dat die tegenwicht kunnen bieden aan de krachten op de aandelenmarkt.”

Een “zwarte zwaan” -gebeurtenis is een zeldzame en onvoorspelbare gebeurtenis die ernstige gevolgen kan hebben.

De oprichter van Pershing Square Capital Management zei dat de triljoenen dollars aan stimuleringsmaatregelen van COVID-19-noodrekeningen en het infrastructuurvoorstel van president Joe Biden, historisch lage rentetarieven en ‘goedaardig beleid’ van de Federal Reserve de VS zouden aanzetten voor ‘explosief bbp’. herstel en waarschijnlijk inflatie. ”

Ackman raadde investeerders aan om bedrijven met prijszettingsvermogen te bezitten om de inflatie te bestrijden. “Ik denk dat inflatie reëel zal zijn, en je zult looninflatie zien.”, aldus de topbelegger.

Christian Henke van broker IG benadrukte dat er uiteindelijk alleen een risico is voor de beurzen als de rentetarieven duurzaam stijgen. Zij verkleinen dan de aantrekkelijkheid van aandelen.
Volgens Henke moet de inflatie de komende weken en maanden dan ook nauwlettend in de gaten worden gehouden door investeerders.

U kunt echter ook inspelen op deze ontwikkeling. Welke sectoren en aandelen kunnen profiteren van een aantrekkende inflatie ? Wij hebben een rapport opgesteld die u gratis kunt aanvragen: KLIK HIER.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *