Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Inflatie wint aan kracht. Welke aandelen kunnen profiteren?

Als website krijgen we kritiek te verwerken. Daar hebben we op zich geen moeite mee: het is onze taak om als Kritische Belegger van het reguliere pad te treden, en beleggers te attenderen om diverse scenario’s en activa in de markten. Zo hebben wij u ruim van te voren gewezen op een oplopende inflatie.

Analisten van Bank of Amerika hebben hiervoor gewaarschuwd.  Het is volgens hen tijd dat beleggers nadenken over het afdekken van dit risico. Volgens hoofd beleggingsstrategie Michael Hartnett zullen de inflatoire krachten toenemen als centrale banken zich beginnen terug te trekken en daarmee de stimuleringsmaatregelen afbouwen. Beleggers kunnen deze ontwikkeling voorblijven door afscheid te nemen van aandelen en obligaties en te draaien naar “harde  bezittingen” zoals vastgoed, edelmetalen en grondstoffen.

Het scenario heeft zich sneller voltrokken dan we hadden verwacht. Welke sectoren kunnen hiervan profiteren? VRAAG HIER ONS GRATIS INFLATIE RAPPORT AAN

De meeste recente cijfers wijzen op een geldontwaarding van 1,8% in januari van dit jaar. Dit is dichtbij het inflatiedoel van de Bank of England van 2.0%. Ook in de Eurozone nadert de inflatie met 1,8% het doel van de Europese Centrale Bank (ECB). Er zijn bovendien steeds meer aanwijzingen dat deze versnelling niet tijdelijk is (door duurdere grondstoffen). Recent hebben bedrijven gemeld dat ze de prijzen zullen verhogen om de bedrijfswinsten te beschermen. Het is niet alleen een Europees fenomeen maar ook bijvoorbeeld in China zijn de prijzen aan het stijgen. De producentenprijsindex van het land is voor het eerst sinds 2012 omgeslagen naar positief .

Welke aandelen kunnen van de inflatie profiteren? VRAAG HIER ONS GRATIS INFLATIE RAPPORT AAN

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Inflatie wint aan kracht. Welke aandelen kunnen profiteren?”

  1. Avatar

    Je kunt beter op zoek gaan naar iets wat bestand is tegen deflatie… Maar dan zul je snel klaar zijn, niets is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *