Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

AEX naar 492 in juni

De lichte daling van vorige maand (141) blijkt kortstondig: de ING BeleggersBarometer heeft in maart weer een hogere score van 145. De belegger blijft positief over de Nederlandse economie. Opnieuw constateerde driekwart van de beleggers een verbetering in de afgelopen drie maanden. Ook voor de komende drie maanden voorziet de meerderheid (57%) een verbetering. Ruim de helft (60%) van de beleggers verwacht dat de waarde van de eigen beleggingsportefeuille ook zal toenemen. Dit is ook niet zo verwonderlijk met een AEX die begin deze maand door de 500 grens is gegaan. Beleggers verwachten dat de AEX in juni een stand van 492 zal hebben. Dit is de hoogste voorspelling in de afgelopen twee jaar.

 

Sinds januari zijn er meer beleggers die gaan voor de korte termijn en binnen een jaar rendement willen zien. Nog steeds belegt 80% van de beleggers voor de langere termijn. Ondanks de stijgende AEX neemt driekwart van de beleggers evenveel risico als twee maanden geleden. Slechts 6% durft nu meer risico te nemen. Volgens Bob Homan, hoofd ING Investment Office, hebben deze beleggers  gelijk. “Je moet je risicotolerantie niet aanpassen aan de beursontwikkeling. Deze tolerantie wordt namelijk grotendeels bepaald door je lange termijn plan. Eén op de drie beleggers heeft daarbij een volledig beeld van welke risico’s zij met hun beleggingen lopen. Minder beleggers dan in november verwachten dat Shell over drie maanden het meeste rendement zal opleveren, terwijl er juist iets meer beleggers zijn die denken dat SBM Offshore en Exxon Mobil het meest zullen renderen.”

Gratis handelssignalen

Wij bieden u gratis handelssignalen aan (ter waarde van 249 euro) op de AEX met aan-en verkoopindicaties. KLIK HIER om u aan te melden

Zorgsector niet aantrekkelijk voor beleggers

De politiek geeft aan meer geld uit te willen trekken voor de zorg. Ondanks dat is de helft van de beleggers niet van plan meer in de zorgsector te gaan beleggen. Slechts 6% wil dit wel doen en dan vooral in medische technologie aandelen. Homan: “De terughoudendheid onder beleggers om meer in de zorgsector te gaan beleggen, wordt wellicht gevoed doordat uit de politiek ook de roep komt om prijzen van medicijnen te verlagen. Dat heeft een negatief effect op de winsten van de farmaciesector.” De stijgende individuele zorgkosten baren de meeste beleggers geen zorgen: men is goed verzekerd of gebruikt hiervoor spaargeld of overwaarde op de woning. Bijna niemand verwacht het beleggingsrendement aan de stijgende zorgkosten te gaan besteden.

Beleggen makkelijker door digitalisering

De financiële sector heeft volgens 53% van de beleggers het meest geprofiteerd van de digitalisering, de agrarische sector het minst (7%). Snel(ler) internet en in mindere mate de smartphone, hebben het beleggen verder geholpen. Minder dan 10% noemt beleggingsapps en pushberichten met beleggingsnieuws als digitale ontwikkelingen die de beleggers het meest van nut zijn bij het beleggen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “AEX naar 492 in juni”

  1. Avatar

    Een belegger, en de stand van de AEX, die twee gaan niet samen…
    Ze hopen op een bepaalde stand met in het achterhoofd om daar bij te kopen omdat ze hopen/denken dat het véel hoger gaat.
    Een belegger hoopt eigenlijk heel veel…

    Maar daar zijn ze belegger voor, heel onwetend over een aandelenbeurs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *