Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Inflatie kan beleggen op zijn kop zetten

Een onzichtbare kracht schudt Wall Street: de terugkeer van de inflatie na de lockdown. Het zou het beleggen in verschillende activaklassen op zijn kop kunnen zetten.

Amerika’s megastimuleringsinjecties en de snelle inhaalbeweging van de economie hebben de prijsverwachtingen naar het hoogste niveau in meer dan een decennium gedreven. De experts zijn het erover eens: als deze inflatieverwachtingen uitkomen, zou dat verstrekkende gevolgen moeten hebben voor activa van aandelen tot onroerend goed.

De benaderingen verschillen echter: zakenbank Goldman Sachs vertrouwt op grondstoffen, terwijl JPMorgan de voorkeur geeft aan alternatieve investeringen zoals infrastructuur. Pimco daarentegen vindt de ‘obsessie’ van de markt met inflatie misplaatst.

Hier zijn de meningen van de experts:

Thushka Maharaj, wereldwijde multi-wealth strateeg bij JPMorgan
Geeft de voorkeur aan materiële activa, maar niet aan grondstoffen en geen inflatie-geïndexeerde obligaties:

“Grondstoffen zijn volatiel en bieden niet noodzakelijk een goede bescherming tegen inflatie. Mocht de inflatie blijven stijgen – wat volgens hun niet bijzonder waarschijnlijk is – dan zijn aandelen die profiteren van een economisch herstel keuze. Ze houden ook van fysieke activa en de dollar.

Welke sectoren en aandelen kunnen profiteren van een aantrekkende inflatie ? Wij hebben een rapport opgesteld die u gratis kunt aanvragen: KLIK HIER

Ze verwachten dat de inflatie de komende maanden zal fluctueren, vooral in het tweede kwartaal, als gevolg van basiseffecten, korte termijn grote vraag en verstoringen van de toeleveringsketen als gevolg van de lange lockdowns. We beschouwen dit als tijdelijk en verwachten dat centrale banken deze kortetermijnvolatiliteit negeren. ”

Christian Mueller-Glissmann, Managing Director Portfolio Strategy and Asset Allocation bij Goldman Sachs
Waarschuwt voor linkers en goud :

“Grondstoffen, vooral olie , zijn de beste bescherming tegen een achtergrond van hoge inflatie. Ze hebben de beste balans in 100 jaar om zich te beschermen tegen onverwachte inflatie. De balans is gemengd voor aandelen. We houden van dividendaandelen.

Mensen zien goud vaak als de meest voor de hand liggende inflatiehedge. Maar het verrassende is dat of dat waar is, afhangt van de reactie van de Fed op de inflatie. Als de centrale bank de langetermijnrendementen niet stabiliseert, dan is goud geen goede keuze omdat de reële rente zou kunnen stijgen. In dit opzicht zien we inflatiegekoppelde obligaties op een vergelijkbare manier als goud.

Een aanhoudende inflatie van 3 procent en meer is niet ons basisscenario, maar de kans is zeker groter in vergelijking met de vorige cyclus. ”

Nicola Mai, analist staatsobligaties bij Pimco
Ziet inflatie in de komende 18 maanden als een van de doelstellingen van de centrale banken:

“Als we energieprijzen en andere volatiele prijscomponenten negeren, zien we dat de inflatie laag blijft en dat de inflatiedoelstellingen van de centrale banken de komende 18 maanden moeilijk te bereiken zijn. De wereldeconomie heeft reservecapaciteit om aan de stijgende vraag te voldoen. in de loop van de jaren zou waarschijnlijk leiden tot hogere inflatie.

Wij houden van strategieën die gericht zijn op de rentecurve en denken dat Amerikaanse TIPS zinvol zijn als verzekering tegen te hoge inflatie. Vastgoedgrondstoffen en activa zouden ook moeten profiteren in een klimaat van stijgende inflatie. ”

Welke sectoren en aandelen kunnen profiteren van een aantrekkende inflatie ? Wij hebben een rapport opgesteld die u gratis kunt aanvragen: KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *