Beursgoeroe tipt deze aandelen na lockdown

De toonaangevende beursgraadmeter Dow Jones, ligt al een paar dagen lam na het najagen van een record. De tips van Jim Cramer, presentator van het “Mad Money” -programma op CNBC, zijn het overwegen waard. Hij is een Amerikaanse televisiepersoonlijkheid en gastheer van Mad Money op CNBC. Cramer is een voormalig hedgefondsbeheerder en tevens auteur en medeoprichter van TheStreet.com.

De leidende index Dow Jones is in een consolidatiefase gekomen en heeft de afgelopen vijf handelsdagen 0,7 procent verloren. Dit na het bereiken van een recordhoogte van meer dan 33.000 punten medio maart. De technologie- index Nasdaq liet deze week echter een sterkere koersontwikkeling zien dan de Dow Jones .

Voor Jim Cramer, presentator van “Mad Money” op de Amerikaanse financiële omroep CNBC, biedt de consolidatiefase in cyclische aandelen belegger nu de mogelijkheid om hun technologiebezit te verkleinen en industriële aandelen te kopen.

Hij zei maandag in het programma aan het adres van investeerders: “Je moet gediversifieerd blijven. Als beleggers momenteel alleen technologie hebben, zullen ze de rendementskansen van zogenaamde heropening van aandelen missen.”

Wat zijn de belangrijkste trends en hoe kunt u hierop inspelen. Wij hebben een gratis rapport opgesteld die u kunt bestellen.

De voormalige hedgefondsbeheerder gaf zijn publiek meteen een lijst met aandelentips (zie onderstaande tabel).

Spoorwegmaatschappij:

De Amerikaanse economie trekt weer aan. Vooral spoorwegmaatschappijen profiteren hiervan. Deze vervoeren bijna 30 procent van de binnenlandse goederen in de VS. Jim Cramer beveelt drie bedrijven te koop aan: CSX , Norfolk Southern en Union Pacific . Met een koers-winstverhouding (K / W) van 25 is Union Pacific slechts iets goedkoper dan CSX met 27 of Norfolk Southern met 28. Het belangrijkste verschil tussen de bedrijven zit in hun geografische oriëntatie. Terwijl Union Pacific in de Verenigde Staten actief is, zijn CSX en Norfolk Southern de tophonden ten oosten van de Mississippi.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen:

Door de vooruitgang op het gebied van vaccinatie in de VS neemt het binnenlandse luchtverkeer sterk toe. De door Jim Cramer aanbevolen Southwest Airlines en United Airlines zouden hiervan moeten profiteren. Omdat ’s werelds grootste goedkope luchtvaartmaatschappij een sterkere binnenlandse focus heeft dan United Airlines, is het interessanter vanwege het toenemende aantal coronagevallen in Europa. United Airlines lijdt aan wereldwijde reisbeperkingen met haar intercontinentale vluchten. Jim Cramer raadt ook de vliegtuigfabrikant Boeing aan voor aankoop.

Industriële goederen:

United Rentals is een van de grootste verhuurbedrijven van kapitaalgoederen in de Verenigde Staten. De economische opleving en toenemende investeringsactiviteit zijn al gedeeltelijk in de prijs van het aandeel United Rentals ingeprijsd. Sinds het begin van het jaar is de titel 34 procent gestegen. Met een PER van 22 blijft het aandeel goedkoop in het huidige klimaat van lage rentetarieven. Jim Cramer raadt ook aan om fabrikant van bouwmachines Caterpillar en fabrikant van diesel- en gasmotoren Cummins te kopen .

Autosector:

Volgens Jim Cramer behoren Ford en GM (General Motors) ook tot de bedrijven die meer dan gemiddeld zouden moeten profiteren van de economische heropening. Hoewel Ford-aandelen dit jaar met 46 procent zijn gestegen, hebben ze momenteel een klein voordeel ten opzichte van GM. Ford begon eind januari met de levering van de elektrische SUV Mustang Mach-E, en de vraag naar het nieuwe model is groot. In februari werden er al 3739 stuks geleverd. Daarentegen werden in december slechts 2.200 van het GM-vlaggenschip Chevy Bolt verkocht in de Verenigde Staten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.