Koers ASML stijgt aanzienlijk

Beleggers die hebben geïnvesteerd in het ASML-aandeelcertificaat ( ASML-aandeel ) hebben reden om tevreden te zijn: het aandeel stijgt aanzienlijk. Vrijwel alle beurzen staan in de min maar de AEX is een positieve uitschieter door ASML.

Het aandeel staat op een winst van van 5,02 procent. Particuliere en institutionele beleggers betalen momenteel 496,00 EUR per aandeel op de beurs. Het bedrijf doet het dus beter dan de totale markt, gemeten aan de hand van de Eurostoxx 50 ( Eurostoxx 50 ). De Eurostoxx 50 wordt momenteel verhandeld op 3.808 punten. Dit komt overeen met een min van 0,04 procent ten opzichte van de slotkoers van de vorige dag. Met de koerswinst van vandaag komen ASML-aandelen dichter bij hun vorige recordniveau. Deze is gedateerd 16 februari 2021 en bedraagt ​​505,50 euro. Tot deze prijs zou het aandeel momenteel 1,9 procent moeten winnen.

Het ASML-bedrijf
ASML Holding NV is internationaal actief in de productie van hoogtechnologische systemen voor de halfgeleiderindustrie. Er worden lithografiesystemen aangeboden die voornamelijk worden gebruikt voor de productie van complexe geïntegreerde schakelingen (IC’s of chips). Als een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van halfgeleiderapparatuur is de groep actief in ontwerp, ontwikkeling, productie en marketing en biedt ook de bijbehorende diensten aan. In het afgelopen boekjaar realiseerde ASML een nettowinst van 3,55 miljard euro. De omzet bedroeg 14,0 miljard euro. Op 21 april 2021 kijkt ASML opnieuw in de boeken. Vervolgens worden de laatste bedrijfscijfers gepubliceerd.

De Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs heeft het advies voor ASML gehandhaafd op “Kopen” met een koersdoel van 528 euro. Intel’s signalen over strategie en investeringen zijn positief voor de halfgeleiderleverancier, schreef analist Alexander Duval in een onderzoek dat woensdag beschikbaar is. De chipfabrikant wil een groot deel van zijn assortiment zelf blijven produceren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.