Hoe CEO’s Reizen en 5 Reistips

Heel de financiële wereld was geschrokken van het nieuws dat een aantal dagen geleden de CEO en topman van Total, Christophe de Margerie verongelukt was in Moskou. Christophe de Margerie was 63 jaar oud en had sinds 2007 de hoogste functie van het Franse bedrijf wat het hoofdkantoor in La Défense, Parijs heeft. Zijn dood was ook niet onomstreden, aangezien hij net op wilde stijgen met zijn prive-jet vanuit het Vnukovo vliegveld en tegen een dronken sneeuwploegbestuurder botste. Vnoekovo staat bekend om zijn VIP-hal waar politici en “belangrijke” mensen zich vaak vertoeven en gebruik maken van de luxe mogelijkheden die zich daar bevinden. Je begrijpt natuurlijk dat er een schokgolf door de CEO wereld ging en dat er nu extra “veiligheidsmaatregelen” genomen worden daar.

Dit is een van de weinige keren dat er nieuws over reizende CEO’s in de kranten staat. Het is toch een soort verborgen wereld waar niet veel mensen vanaf weten. Vandaar dat we besloten hebben om er een artikel aan te besteden. Hoe reizen CEO’s? Welke maatschappijen? Wat voor soort bagage? We hebben in ieder geval wat leuke feitjes op een rij gezet ’ter leering ende vermaeck’ en sluiten af met een handige top 5.

 

De grotere bedrijven hebben eigen prive-jets en prive vliegtuigen waarmee ze de wereld rondvliegen. Denk bijvoorbeeld aan een Tim Cook van Apple die naar China reist om met de Chinese regering te praten over de Apple producten in China. Dit gaat allemaal prima, aangezien het aandeel van Apple blijft stijgen.

We beginnen met Corey Torrence, CEO van Animax. Animax is een bedrijf wat o.a. mee heeft geholpen met de marketing voor de Emmy Awards voor House of Cards. Hij reist zoveel dat hij in een jaar 250.000 Frequent Flier Miles spaart bij American Airlines, je kunt je daarbij wel voorstellen dat zijn creditcard roodgloeiend in zijn portemonnee zit. Dat zouden wij hier in Nederland niet hebben aangezien wij 9 van de 10 keer iDeal gebruiken om vliegtickets mee te kopen. Daarmee schiet je zo in de Executive Platinum category waar je 8 gratis gegarandeerde upgrades krijgt, wereldwijd, die je zelf kan nemen of aan iemand anders kan geven. En daarmee stopt het niet want je kan altijd vragen om een gratis upgrade, en als er plek is krijg je die ook.

Correy heeft een aantal tips voor andere reizigers die ook vaak moeten vliegen. Als eerste zegt hij dat je als CEO weinig tijd hebt. Je vliegt van meeting naar meeting en moet vaak dan op verschillende plekken slapen. Wat hij als hij tip geeft (en wat we vaak tegenkomen) is dat je nooit bagage in moet checken maar alleen moet reizen met handbagage. Pak dus alleen lichte kleding in je handbagage in. Ook vindt hij het belangrijk om geen draagtas of iets dergelijks mee te sjouwen maar een rolkoffer. Als je namelijk andere soorten tassen meeneemt is het een belasting voor je rug en schouders, zeker als je zoveel moet lopen van gate naar gate.

Verder gaat hij naar een dieetspecialist die hem helpt met voeding en voedingstips geeft tijdens het reizen. Want je valt al snel in het patroon van ongezond voedsel eten op vliegvelden omdat het “gemakkelijk” is. Een andere tip is dat hij zoveel mogelijk de sportschool in hotels probeert in te plannen. Ook al betekent het dat hij daarvoor een uurtje korter slaapt.

Kiyo Oishi is de voormalige CEO van Access Systems Americas, het bedrijf wat de OS (Operating System) heeft gemaakt van de Palm. Hij reist vaak tussen de Verenigde Staten (California om precies te zijn), Europa en Tokyo en zit daardoor hartstikke veel. Een van z’n tips is dan ook om zoveel mogelijk lopend te doen. Als hij bijvoorbeeld in London is loopt hij liever van hotel naar meeting dan de subway. Ook op andere plekken, waar het mogelijk is, loopt hij zoveel als het kan.

 

Zijn volgende tip, die daar ook op ingaat is dat hij altijd 3 paar schoenen meeneemt. Het eerste paar zijn de zakelijke schoenen, het tweede paar zijn casual schoenen en het derde paar zijn sportschoenen waarmee hij flink kan lopen. Het kost wel wat gewicht maar het is de moeite waard volgens hem omdat hij zich niet druk wil maken over het comfort van zijn voeten.

Doordat hij tussen de VS, Europa en Japan reist is het belangrijk voor hem om zich direct aan de tijdszone van de bestemming aan te passen. En dat betekent soms ook niet slapen in het vliegtuig, hoe moeilijk het ook is, het is belangrijk om geen jetlag te hebben volgens hem.

 

Dan nu de top 5 tips:

1. Koop een lichte rolkoffer. Dit is beter voor je lichaam, zeker als je veel reist en je van gate naar gate moet rennen.

2. Reis alleen met handbagage, dan hoef je niet te wachten als je aankomt op je bestemming.

3. Schrijf je in bij de Airline clubs en lounges en maak er gebruik van. Op sommige plekken kun je zelfs even douchen.

4. Probeer als 1 van de eerste in het vliegtuig te zitten zodat je je koffer dichtbij boven je neer kan zetten en sneller het vliegtuig uit kan.

5. Laadt jouw laptop op in de stopcontacten in de lounges als je geen business class reist waar het wel mogelijk is. Zo kun je in het vliegtuig nog even langer doorwerken zodat je op je eindbestemming iets meer tijd over hebt om te ontspannen.

Zoals je wellicht al hebt kunnen zien en merken gaat het vooral om het winnen van tijd, en laat dat nu net voor CEO’s de belangrijkste “valuta” zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.