Het coronavirus grijpt steeds sneller om zich heen. Het aantal besmettingen en sterfgevallen neemt hand over hand toe.
Financiële markten beginnen zich steeds meer zorgen te maken en dat is niet ten onrechte. Om greep te krijgen op wat er mogelijk kan gebeuren op de aandelenbeurzen kijken beleggers graag naar de gevolgen van de Sarsepidemie aan het begin van deze eeuw. Dat is begrijpelijk, want ook deze epidemie vond zijn oorsprong in China.
Maar de vergelijking schiet tekort. Het China van nu laat zich niet vergelijken met het China van toen. Rond de eeuwwisseling was het land een opkomende markt. Nu is het een zwaargewicht die voor 18% meeweegt in de wereldeconomie. Het feit dat het China dreigt geïsoleerd te raken van de rest van de wereld(economie) zal dus verderstrekkende gevolgen hebben dan pakweg 20 jaar geleden.
Los van het virus worstelt het land toch al om zijn economie overeind te houden. Volgens Societe Generale kan een verdere verbreiding binnen en buiten China wereldwijd aandelenkoersen met 10% doen dalen.
Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.
Een ding is zeker, het virus weet voorlopig van geen ophouden en een vaccin laat nog even op zich wachten. Los daarvan, het coronavirus verspreidt zich op een moment, dat de risico’s voor de wereldeconomie eerder groter dan kleiner worden.
Start met Automatisch Beleggen
Zijn de gouden jaren voor het kapitalisme voorbij? Je zou het haast gaan denken als je kijkt naar de verwachtingen voor de bedrijfswinsten !
Het was het schrikbeeld aan het begin van de pandemie. Veel bedrijven zouden ondanks ruime liquiditeitssteun uiteindelijk toch kopje onder gaan.
De eerste 100 dagen in functie zijn een maatstaf om het succes van Amerikaanse presidenten te meten. Wat is tot nu toe de impact op de markten geweest en wat mogen we nog verwachten?
Na de oplaaiende angst voor inflatie lijken markten nu in een diepe sluimer terecht gekomen.