Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Het geheime plan van de elites

Zelfs Donald Trump kan de volgende financiële crisis niet voorkomen. We zouden de grote banken moeten opbreken en derivaten verbieden. Dat zegt Jim Rickards, Investment Manager en schrijver van de boeken Currency Wars en The Death of Money in een interview tegenover MarketWatch.

In zijn nieuwe boek ““The Road to Ruin: The Global Elites’ Secret Plan for the Next Financial Crisis,” waarschuwt hij dat het wereldwijde financiële systeem opnieuw op het randje van instorten staat. De elite in de wereld bereidt zich in het geheim voor op de volgende, ultieme fase in de kredietcrisis. Zij zullen in tegenstelling tot 2008 niet te hulp schieten met liquiditeit maar het financieel systeem bevriezen totdat de crisis achter de rug is. Dat betekent dat banken en aandelenbeurzen gesloten zullen worden. Geldmarkt fondsen zullen niet bereikbaar zijn.

Wie is Jim Rickards?

De Amerikaanse advocaat en econoom Rickards heeft diverse boeken geschreven over het monetaire stelsel. Hij is de voormalige adviseur tijdens het LTCM faillissement in de Verenigde Staten. Rickards heeft 35 jaar op Wall Street gewerkt als zakenbankier.

Opvallend was dat de CIA, de Amerikaanse geheime dienst na de aanslagen op 11 september 2001, hem vroeg de mogelijkheid van handel door ingewijden te onderzoeken vlak voor de aanslagen. Door middel van prijssignalen van marktpartijen kon vastgesteld worden of het terroristen of strategische rivalen van de Verenigde Staten waren. Hem werd gevraagd om deze informatie te verschaffen. Hij ontwikkelde een model om de financiële instabiliteit in kaart te brengen.

De bevriezing van de tegoeden is reeds voorgekomen in Cyprus in 2012 en Griekenland in 2015. In de Verenigde Staten heeft de SEC (Securities and Exchange Commission) in 2014 een wet aangenomen waarmee afbetalingen uitgesteld kunnen worden. Tegelijkertijd zien we recent een beweging om bankbiljetten van hoge waarde uit de roulatie te halen. Rickards beschouwt dit als een onderdeel van het plan van de elites om kasgeld geheel te elimineren. Ook zijn er regels op banken en instituties. Kapitaalcontroles kunnen ingesteld worden en in de Verenigde Staten is nog steeds de noodtoestand van kracht die door Bush werd ingesteld naar de aanslagen van 11 september 2001.

Volgens hem is een crisis onvermijdelijk en beleggers moeten daarop voorbereid zijn. De volgende crisis zal veel ernstiger zijn dan die in 2008 omdat de risico’s nu groter zijn. De verkiezing van Donald Trump zal een instorting niet kunnen voorkomen. De aankomende president schenkt geen aandacht aan het systeemrisico. Trump moet daarvoor de Glass-Steagall herstellen, de grote banken in kleinere onderdelen splitsen en derivaten moeten verbannen. De lobbyisten zullen volgens Rickards deze maatregelen tegenhouden.

“Het is belangrijk om te herinneren dat de crisis van 1998 begon in 1997, en de crisis van 2008 begon in 2007. Het kan een jaar duren voordat een grote systemische crisis zich verspreidt.  In 2017 kunnen we getuige zijn van de vroege stadia van een crisis die in 2018 tot een hoogtepunt komt, zoals in mijn boek beschreven “, aldus Rickards.

De grote verliezers zullen beleggers in aandelen en obligaties en houders van spaartegoeden zijn. Deze type welvaart is makkelijk te bevriezen bij paniek. Je kunt niet of zeer beperkt bij je tegoeden komen. De oplossing is om harde bezittingen te hebben zoals goud, zilver, kunst en land. Daarnaast zullen mensen die afhankelijk zijn van vastrentende waarden zoals levensverzekeringen, pensioenbetalingen en spaarders de klos zijn. Deze bronnen van inkomsten zullen verlies lijden omdat de overheid overgaat tot inflatie om de schuldenberg te verminderen. Rickards raadt aan om 10% van het vermogen in fysieke goud en zilver te steken.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *