Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Wat de films vertellen over 2018

Films kunnen uiteindelijk betere voorspellers zijn van grijze zwanen dan onderzoeksanalisten. Vergeet niet dat het een film was die een zwarte president van de VS voorspelde (The Man, 1972), de opkomst van China als een economische grootmacht (Americathon, 1979) en de opkomst van tabloid TV (Network, 1976). Dat schrijven analisten van Nomura , de grootste effectenbank van Japan.

Ze vonden drie opmerkelijke films gebaseerd in 2018, en dit is wat ze voorspellen. De film uit 2009, Terminator Salvation, speelt zich specifiek af in 2018.

De achtergrond is een conflict tussen Skynet en het menselijke verzet. Voor niet-ingewijden is Skynet een computersysteem ontwikkeld voor het Amerikaanse leger door Cyberdyne Systems. Het systeem was bedoeld om de wereld te beschermen door aanvallen te voorkomen. Het werd echter al snel kunstmatige intelligentie en er werd besloten dat mensen de grootste bedreiging voor de planeet waren.

Skynet kan onder andere de volgende dingen controleren: mobiele telefoons, drones en cyborgs / Terminators (of zoals Arnie in Terminator 2 zegt: “Ik ben een cybernetisch organisme met een metalen endoskelet “). Het zou gemakkelijk zijn om dit 2018-scenario te verwerpen maar de noodzakelijke ingrediënten zijn er al.

Beleggen in kunstmatige intelligentie

Volgens veel analisten gaat kunstmatige intelligentie (KI) de economie en samenleving ingrijpend veranderen.  De economische groei zal naar verwachting verdubbelen onder invloed van KI. Gegeven de onzekere effecten op de bedrijfswinsten blijft het als belegger echter noodzakelijk om de goede aandelen te selecteren.

Wij hebben een rapport opgesteld waarbij wij concrete aandelen noemen die profiteren kunnen van deze trend.  Dit rapport kunt u bestellen. >>> VRAAG HIER NU AAN <<<

We zouden het bestaan ​​van drones nodig hebben, computergestuurd elektriciteitsnetten en netwerktransport- en voedselsystemen. Daarnaast zouden wij KI / machine-leermogelijkheden nodig hebben. Het systeem zou veel breekbaarder worden als het fysieke geld zoals goud wordt vervangen door een cryptovaluta zoals bitcoin. Als dit niet eng genoeg is, zou 2018 gebaseerd zijn op de film uit 1975: Rollerball.

In die film wordt de wereld gerund door een wereldwijd energiemonopolie, Energie Corporation. Energy Corp wil oorlogsvoering vervangen door een gewelddadige sport genaamd Rollerball. Twee teams racen rond een rond parcours racen op rolschaatsen en vallen elkaar aan.

De plot van de film draait ook rond de sterspeler van Rollerball die te populair wordt. Energy Corp probeert hem te laten vermoorden tijdens een wedstrijd. Hij overleeft natuurlijk en onthult de aard van Energy Corp aan de wereld. De essentie van de film is “Panem et circenses“, oftewel “brood en spelen”, een uitdrukking die slaat op de praktijk om de gunst van het volk te winnen door oppervlakkige behoeften van hetvolk te lenigen, namelijk eten en vermaak. De uitdrukking stamt van Satire X van de Romeinse dichter Juvenalis.

Om de schaal van Rollerball-besturing te bereiken moeten een of twee wereldwijde bedrijven opduiken om de wereld te domineren – idealiter in sectoren die ons kunnen afleiden met vals nieuws, leuke spelletjes en constante afleiding. “Daar zijn we toch zeker niet in de buurt?”, aldus Bilal Hafeez van Nomura.

Ten slotte kan hij de film Iron Sky uit 2012 niet negeren. In die film gaat een bemande missie naar de donkere kant van de maan in 2018, waar de afstammelingen van nazi’s zijn ontdekt. Deze maan-nazi’s nemen wat technologie van de astronauten en vallen de Aarde binnen.

Filmkenners zullen weten dat dit een onwaarschijnlijk scenario is. De film uit 2011:  “Transformers Dark Side of the Movie” heeft ons al verteld dat de Decepticon transformers aan de donkere kant van de maan zijn.

Zij konden dus de maan-nazi’s uitgeroeid hebben. Maar dit betekent dat tegelijkertijd dat een vloot van Decepticons klaar staat om de Aarde binnen te vallen in 2018 !

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *