Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Een niet te stillen honger naar fees

Staat de wereld een herhaling van de ineenstorting van het Long Term Capital Management in 1998 te wachten? Het hedge fund sleepte in zijn val bijna het internationale financiële bestel met zich mee.

Afgelopen week bouwden Goldman Sachs en Morgan Stanley in record tempo hun posities af in Amerikaanse en Chinese aandelen. Ze deden dit op instigatie van het onbekende Archegos Capital. Een paar dagen later moesten Credit Suisse en Nomura daarop een miljarden verlies melden.

Is dit het begin van meer verliezen met alle gevolgen van dien, zoals in 1998? Niet noodzakelijk. LTCM was indertijd een gevierde en zeer grote speler op Wall Street. Dat maakte het gemakkelijk om investment banks, verzot op hoge fees, een rad voor de ogen te draaien.

Archegos Capitall is een tamelijk onbekende outsider, een family office onder leiding van Bill Hwang. Dat is een man met een onverkwikkelijk verleden. Het Family office met pakweg $ 10 miljard onder beheer. Dat is een schijntje vergeleken met LTCM.

Er blijven echter vragen spelen. Waarom doen grote namen als Goldman Sachs zaken met een Family office, waarvan het topmanagement nog in 2012 een boete moest betalen van $ 44 miljoen vanwege illegale handelspraktijken.

Is de essentie de eeuwig durende honger van Wall Street naar vette fees?

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *