Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Einde beursrally door “shutdown” ?

In de Verenigde Staten dreigt opnieuw een sluiting van veel overheidsdiensten, omdat de federale overheid in Washington geen geld meer beschikbaar stelt. Een tijdelijke wet om dat te voorkomen is aangenomen in het Huis van Afgevaardigden, maar in de Senaat liggen de Democraten dwars.

In de Senaat zijn 60 stemmen vereist om een sluiting van overheidsdiensten te voorkomen, ofwel een ‘shutdown’. De Republikeinen hebben 51 zetels, dus is de medewerking van minstens 9 Democraten vereist. Bij een shutdown zijn alleen de inkomsten van de belangrijkste overheidsdiensten gewaarborgd.

In december werd met een noodmaatregel een shutdown afgewend. De nieuwe noodmaatregel regelt inkomsten voor overheidsdiensten tot en met 16 februari. Voor middernacht, 05.00 uur Nederlandse tijd, moet er in de Senaat over gestemd worden.

Kan dit roet gooien in het eten van beleggers ? Niet als het aan de statistieken ligt. De toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 daalde gemiddeld slechts met 0,8% in de vorige 18 keren sinds 1976 dat de Amerikaanse overheid op slot ging.

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € € 25.256 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

Volgens John Lynch, de belangrijkste investeringsstrateeg bij LPL Financial, kan de markt met 3 tot 5% corrigeren .

“We zijn een jaar zonder een 5% correctie in aandelen gegaan en het beleggingssentiment begint een beetje euforisch te worden, dus alles kan een breuk in het sentiment veroorzaken,” zegt Lynch. “Ik denk niet dat een grote daling gerechtvaardigd is, maar er is een lange periode geweest zonder noemenswaardige correctie en hoe langer dat duurt , hoe groter de kans dat een gebeurtenis als een shutdown kan worden gebruikt als een excuus voor een daling. ”

Het goede nieuws voor markten is dat een mogelijke sluiting plaatsvindt tegen de achtergrond van solide, zij het niet spectaculaire, wereldwijde economische groei en winstgroei.

Het is ook geruststellend dat zelfs langdurige overheidssluitingen de afgelopen decennia niet hebben geleid tot grote koersdalingen. Toen de regering in december 1995 en januari 1996 gedurende 21 dagen op slot ging vanwege een begrotingstwist tussen Bill Clinton en Newt Gingrich, daalde de S & P 500 met slechts 0,1%, volgens gegevens van LPL Financial.

Ons DAX-systeem is het nieuwe jaar ijzersterk uit de startblokken gekomen. De winst bedraagt tot nu toe (16 januari) reeds € 4.093, Dat is een rendement van ruim 40% !

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *