fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Conform de prognose was de stemming in Frankfurt vrijdag bullish. De intraday cycli leveren nog steeds een bullish formatie op. Volgens het meerdaagse stemmingsbeeld verkeert Frankfurt in een fase van topvorming, uiteindelijk gevolgd door draaiing van het sentiment.

DAX 22 januari 2018
DAX 22 januari 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € € 25.256 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “Topvorming DAX”

 1. Satilmis

  Update 23 januari 2018: Conform de prognose was de stemming in Frankfurt opnieuw bullish en ook voor dinsdag is het stemmingsbeeld niet anders. De recordjacht op Wall Street wordt getemperd door de zwakke USD/EUR.

  Elke trend verloopt niettemin cyclisch en ook van deze komt tot een (tenminste voorlopig) einde, al duurt dat vermoedelijk nog meerdere dagen.

 2. Satilmis

  Update 24 januari 2018: Conform de prognose was de stemming in Frankfurt overwegend bullish.

  De intraday cycli van de Europese beurzen, waaronder de DAX, leveren voor de 24e een wat onzekerder stemmingsbeeld, wat meer richtingloos.

  Dit sluit aan bij de topvormingsfase, waarin de meerdaagse cycli zich bevinden, de voorbode voor tenminste een onderbreking van de bull markt.

  DAX 24 januari 2018

 3. Satilmis

  Update 25 januari 2018: Conform de prognose was de stemming in Frankfurt onzeker en resulteerde in een matige, en uiteindelijk zwakke, beursdag.

  Daarmee is ook de ban gebroken van de meerdaagse bull trend. De verwachtingen voor morgen zijn zwak tot matig, evenals voor de dagen erna.

 4. Satilmis

  Update 26 januari 2018: Conform de prognose was de stemming in Frankfurt matig tot zwak. Zowel de meerdaagse als intraday cycli duiden op voorlopige continuering van deze trend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *