Belastingverlaging schiet zijn doel voorbij
Alweer ruim een jaar geleden vertelde president Trump een opgetogen Amerikaans bedrijfsleven dat de belastingdruk fors omlaag zou gaan.
Alweer ruim een jaar geleden vertelde president Trump een opgetogen Amerikaans bedrijfsleven dat de belastingdruk fors omlaag zou gaan.
In de Verenigde Staten dreigt opnieuw een sluiting van veel overheidsdiensten, omdat de federale overheid in Washington geen geld meer beschikbaar stelt.
Aandelen trekken als beleggingscategorie veruit de meeste aandacht. In de media wordt er aanmerkelijk minder plaats ingeruimd voor de ontwikkelingen op de obligatiemarkten.
De Federal Reserve voorziet de komende tijd een inflatie van 2% voor de middellange termijn in de US. De consumentenbestedingen en banengroei zijn op dit moment solide en de werkloosheid kwam in januari uit op 4,8%.
Beleggers lijken blij te zijn met de plannen van aankomende president Donald Trump om de belastingen te verlagen, te snijden in de regelgeving voor banken en meer geld uit te geven aan infrastructuur om de werkgelegenheid te stimuleren en de investeringen op te krikken. De Amerikaanse beursindices staan op de hoogste stand aller tijden.
Het plan van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump om “Amerika weer groot te maken” kan de economie in een recessie storten die twee jaar kan aanhouden waarbij de werkloosheid sterk oploopt. Dat blijkt uit een rapport van Moody’s Analytics, een dochteronderneming van de kredietbeoordelaar. De miljonair en zakenman wil heronderhandelen over handelsverdragen, strenger worden op asielmigratie en forse
De Verenigde Staten komen er weer aan, maar de gouden tijden zijn nog ver weg.
De markt wist het zeker. De Fed zou in september van dit jaar gaan beginnen met de afbouw (taperen) van het monetaire verruimingsprogramma ter waarde $ 85 miljard per maand.
Goedkoop geld blijft voorlopig de norm in Amerika en de eurozone. De werkloosheid daalt in de V.S. maar pas in december 2014 komt het gewenste percentage van 6,5% in zicht.