Drie manieren om wijs te investeren in je eigen bedrijf

Wie een eigen bedrijf heeft, kent waarschijnlijk het dilemma wel dat je geld verdient en dat je dit ergens in wilt investeren. Dat klinkt eenvoudiger dan het is, want wat moet je doen om mooie rendementen met je geld te behalen? De vraag wat een goed rendement is, is op vele manieren uit te leggen; de een vindt een investering goed als die op korte termijn al iets oplevert, een ander ziet investeren vooral voor de lange termijn. Wat je voorkeuren ook mogen zijn, het is nooit verkeerd om je eens te oriënteren op de mogelijkheden die er zijn om je geld voor je te laten werken. Vandaar dat we in dit artikel hopelijk bruikbare tips geven.

Breid je bedrijf uit door te investeren in vastgoed

Een goede manier om je bedrijf te laten groeien, is door te investeren in nieuwe gebouwen en/of panden. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn als je zelf voldoende geld achter de hand hebt om in vastgoed te steken. Je kunt er ook voor kiezen om aan zakelijk lenen te gaan doen, zodat je niet zelf alle kosten hoeft op te hoesten. Dat kan voordelen hebben omdat je je kansen op die manier beter kunt spreiden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om meerdere panden te kopen en in beide panden ook eigen geld te steken. Je kunt twee soorten investeringen doen: een die direct ten goede komt aan je bedrijf en een die voornamelijk financieel aantrekkelijk is. Bij de eerste moet je denken aan meer kantoorruimte of een grotere werkplaats. Bij de tweede gaat het over panden die je koopt en vervolgens verhuurt. Op die manier haal je een extra inkomen uit je panden. Informeer wel bij je financierder om te horen of deze onderscheid maakt in beide panden. Dit voorkomt vervelende verrassingen.

Investeer in jezelf en in het personeel dat voor je werkt

Wanneer je in je bedrijf wilt investeren, kun je dat ook op een geheel andere manier doen. Je kunt namelijk ook geld steken in de vaardigheden en de kennis van je personeel en van jezelf. Dit is vaak een heel goede investering omdat je er al heel snel de vruchten van kunt plukken. Ook voor deze investering kun je weer zakelijk krediet aanvragen wanneer je niet al je reserves in deze operatie wilt steken. Een bijkomend voordeel van deze manier van investeren is dat je je personeel ook weer iets nieuws kunt bieden. Bedrijven die niet zorgen dat hun mensen voortdurend op scherp blijven staan, zullen merken dat personeel sneller ontslag neemt. Vinden ze de uitdaging namelijk niet in hun werk, dan is de kans groot dat ze vallen voor de lokroep van de concurrent. Dan moet je op zoek naar nieuw personeel en dat kost veel tijd.

Kijk of je het werk binnen je bedrijf kunt automatiseren

Een derde manier om je geld voor je te laten werken, is om te kijken of je onderdelen van je bedrijf kunt automatiseren. Dit kost vaak eenmalig veel geld, maar daarna kun je daar heel mooie resultaten van verwachten. Mocht je zelf niet voldoende op de hoogte zijn van de mogelijkheden, dan kun je eens een gesprek aanvragen met een expert. Deze kan je bedrijf analyseren en bekijken waar de kansen liggen. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt en wie weet liggen er ook voor jouw bedrijf kansen die je niet wilt missen. Je kunt ook besluiten om bepaalde processen binnen je bedrijf geheel uit te besteden aan externe partners. Ook dat is een vorm van automatiseren, zodat jij je volledig op de kerntaken van je bedrijf kunt richten. Ontdek wat er mogelijk is! Wij wensen je heel veel succes toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.