Over de hele wereld woedt er discussie over de beste manier om de verspreiding van het coronavirus aan te pakken, waarbij landen radicaal verschillende benaderingen hanteren in de strijd tegen de ziekte.
Maar een Israëlische professor beweert dat alle inspanningen tot hetzelfde resultaat zullen leiden, omdat de ziekte zichzelf beperkt en na 70 dagen grotendeels verdwijnt – met of zonder interventies.
Professor Isaac Ben-Israel, wiskundige en het hoofd van het programma voor veiligheidsstudies aan de Universiteit van Tel Aviv en de voorzitter van de Nationale Raad voor Onderzoek en Ontwikkeling, beweert dat zijn analyse bewijst dat Covid-19 piekt op 40 dagen voordat het snel afneemt.
Prof Isaac Ben-Israel , hoofd van het Security Studies-programma aan de Universiteit van Tel Aviv en de voorzitter van de Nationale Raad voor Onderzoek en Ontwikkeling, vertelde maandagavond aan Israëls Channel 12 dat hij onderzoek deed met een collega-professor, waarbij hij de groei en daling van nieuwe gevallen in landen over de hele wereld, toonde herhaaldelijk aan dat “er een vast patroon is” en “de cijfers voor zichzelf spreken”.
Gevraagd om het fenomeen uit te leggen, zei Ben-Israel, die ook het Israëlische Ruimteagentschap leidt, later: “Ik heb geen verklaring. Er wordt van alles gespeculeerd. Misschien heeft het te maken met het klimaat of heeft het virus een eigen levensduur. ”
Gezien de gegevens is het absoluut noodzakelijk uit te werken wat de afname van het aantal nieuwe infecties heeft veroorzaakt.
Sommigen zullen beweren dat de afname van het aantal extra patiënten per dag het gevolg is van de strakke lockdown die is opgelegd door de overheid en de gezondheidsautoriteiten. Het onderzoeken van de gegevens van verschillende landen over de hele wereld werpt een zwaar vraagteken op de bovenstaande verklaring.
Het blijkt dat een vergelijkbaar patroon – snelle toename van infecties die een piek bereikt in de zesde week en afneemt vanaf de achtste week – gebruikelijk is in alle landen waar de ziekte werd ontdekt, ongeacht hun responsbeleid: sommigen legden een ernstige en onmiddellijke afsluiting die niet alleen ‘sociale distantiëring’ en drukte omvatte, maar ook een
stopzetting van de economie (zoals Israël); sommigen ‘negeerden’ de infectie en bleven bijna een normaal leven leiden (zoals Taiwan, Korea of Zweden), en sommigen namen aanvankelijk een soepel beleid, maar keerden al snel terug tot een volledige afsluiting (zoals Italië of de staat New York). Desalniettemin tonen de gegevens
vergelijkbare tijdsconstanten tussen al deze landen met betrekking tot de aanvankelijke snelle groei en de achteruitgang van de ziekte.
Beleggen met gemak
U wilt wel profiteren van de kansen op de beurs maar u heeft weinig tijd of u wilt simpelweg van uw vrije tijd genieten, Dan is Automatisch Beleggen mogelijk wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem. Sinds 2015 is een winst behaald van 400%. Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER
Start met Automatisch Beleggen
Een van de vervelende aspecten van Covid-19 is, dat het opdook op een moment dat de naweeën van de financiële crisis nog voelbaar waren.
De wereldeconomie en het bedrijfsleven worden momenteel met tal van problemen geconfronteerd: hoge inflatiecijfers, monetaire verkrapping en de oorlog in Oekraïne.
De ECB bereidt zich momenteel voor op haar laatste vergadering van 2021. De ontwikkeling van het inflatiecijfer speelt een belangrijke rol.
Het coronavirus heeft ervoor gezorgd, dat het maatschappelijk leven in China tot stilstand is gekomen.