Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggers zijn zeuren

Beleggers zijn soms net kleine kinderen. Ze kunnen ongelooflijk zeuren en het is vaak niet goed of het deugt niet.

Neem nu de inverse yieldcurve. Enkele maanden geleden sloeg de paniek toe toen de yieldcurve in de VS invers werd. Recessie klopte op de bange deur!

Afgelopen maand normaliseerde de yieldcurve. Er leek onder meer een schikking in de handelsoorlog nabij en de Fed maakte bekend maandelijks voor $ 60 miljard aan treasuries te gaan opkopen. Iedereen blij.

Ja, zolang het duurt! Bankstrategen heffen weer het waarschuwende vingertje. Als de Fed de rente aan het einde van dit jaar de rente niet verlaagt en ook nog eens niet in 2020, dan kan de realiteit er weer een worden van een inverse yieldcurve en dus recessie.

 

Bankstrategen maken waarschijnlijk steeds meer heisa, omdat binnen de Fed steeds minder beleidsmakers geneigd lijken de rente te verlagen. Ze zien de noodzaak ervan niet.

Voor strategen is dit vloeken in de kerk. Het beleggerswereldje is verslaafd geraakt aan een steeds lagere rente en gratis geld. Of dat in het belang van de bredere economie is, vragen ze zich al sinds tijden niet meer af.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *