Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Investeren in de toekomst van landbouw

Een toenemende wereldbevolking met een groeiende groep welvarende mensen in ontwikkelingslanden verhoogt de druk op luxe voedselwaren. Hierbij neemt de kritiek op klimaatvervuiling toe en worden de gevaren van klimaatverandering met het jaar duidelijker. De extreem vervuilende veeteelt industrie heeft het hierdoor in binnen- en buitenland hard te verduren.

Cellulaire landbouw

Cellulaire landbouw begint zoals de naam al doet vermoeden, met een klein stukje weefsel. Zo’n stukje weefsel wordt ook wel een biopt genoemd en het is dé revolutie in de landbouwindustrie. Het biopt bevat stamcellen die zich vervolgens kunnen vermenigvuldigen en binnen een- a twee maanden kan de consument al een stukje vlees op zijn bord hebben. Het hele proces ligt natuurlijk wel een stuk ingewikkelder, maar de technologische ontwikkelen binnen de industrie zijn spectaculair. In de komende jaren zal cellulaire landbouw de traditionele landbouw niet van de troon stoten. Als kritische belegger mag je deze toekomstige goudmijn echter niet links laten liggen nu het nog in zijn (relatief) infantiele status zit.

Eerder dit jaar schreef ik al over het Duitse InFarm wat door middel van een SPAC de beurs op ging wat door middel van verticale landbouw een oplossing voor de bovenstaande problemen biedt. Dit bedrijf is echter nog niet beursgenoteerd.

Agronomics Ltd.

Het in Londen genoteerde Agronomics Ltd. is sinds april 2019 actief, slechts anderhalf jaar later begon het aan een flinke opmars. Het begon met een waardering van 4.5 GBX en wist tijdens de lente van 2021 kort zelfs ruim 35 GBX aan te tikken. Een straffe correctie zag een paar maanden later weer een piek van boven de 30 GBX waarna het aandeel tot op de dag van vandaag schommelt rond de 20 GBX. Geen slecht rendement over een periode van 3 jaar en 2 maanden.

Zie een gedetailleerd overzicht hier.

Agronomics Ltd. heeft de potentie een groeiaandeel te zijn. Successen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Een correctie naar beneden in de nabije toekomst is niet uitgesloten. De onderneming staat echter volledig in lijn met de modernisering en verduurzaming van de landbouw industrie. Zodoende is bedrijfstechnisch gezien is het toekomstperspectief rooskleurig.

Duurzaam beleggen

Meer weten over duurzaam beleggen? Vraag dan het duurzaam beleggen rapport van De Kritische Belegger aan! Gratis te ontvangen achter de volgende link.

 

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *