Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Groene obligaties gaan het helemaal maken in 2020

 

Groen beleggen is in. Het aantal emissies van groene obligaties is bijna niet meer bij te benen. Tot en met september bedroeg de waarde van groene emissies een bedrag van $ 189 miljard. tegen $ 171 miljard voor heel 2018.

Moody’s denk dat er over heel 2019 wel eens voor een totaal van $ 250 miljard geëmitteerd kan zijn. De belangstelling in de markt is overweldigend . Het waren in 2019 vooral bedrijven die groen emitteerden. Nog in november kwam Apple met een emissie ter waarde van $ 2 miljard.

 

Moody’s verwacht daarom dat het record van 2019 alweer aan diggelen gaat in 2020. Het succes van de groene obligatie is mede te danken aan regelgeving vanuit Brussel. Strengere richtlijnen moeten de praktijk van ‘greenwashing’, iets groen noemen wat helemaal niet groen is, voorkomen.

Was groen beleggen een paar jaar geleden nog iets voor softies en warhoofden, nu is het mainstream. Zelfs de puur op geld beluste belegger is overstag. Dat heet vooruitgang!

Zonne-Energieprojecten

Wilt u duurzaam beleggen en een rendement behalen van 6%? Wij hebben namen en rugnummers van serieuze partijen in een aantal grote zonne-energie projecten en maken het mogelijk voor u! Vraag het hier aan: KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *