Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Een groene bom onder beleggingsbeleid

De uitspraak van de rechtbank in de zaak van het Shell-oliebedrijf stimuleert investeerders om te focussen op duurzaamheid. Hoe gebruiken ze deze macht voor hun eigen belangen?

Beleggers moeten een afweging maken. Alles draait om de vraag welke bedrijven voldoen aan de criteria voor duurzaamheid of er ooit naartoe kunnen worden ontwikkeld. Dit is de enige manier om een ​​duurzame investeringsstrategie te ontwikkelen. “We bekijken alles door de lens van de risico’s”, zegt Lisa Harlow in een interview met FAZ. Harlow is verantwoordelijk voor het beschermen van de belangen van investeerders in Europa bij de fondsaanbieder Vanguard (Head of Stewardship EMEA ). “Welke risico’s kunnen het voortbestaan ​​van een bedrijf in gevaar brengen of de verdere ontwikkeling afremmen?” De discussies hierover zijn de afgelopen jaren geïntensiveerd, zegt Harlow.

“Voor ons hangt het er altijd van af hoe een bestuur reageert op onze suggesties”, benadrukt ze. “We moeten succes zien.” Als een van de grootste fondsaanbieders ter wereld, is Vanguard onvermijdelijk via hun indexfondsen belegd in veel bedrijven die niet gemakkelijk te verlaten zijn, zolang ze maar in de onderliggende index staan. Op de algemene vergadering van de respectieve vennootschappen kunnen beslissingen echter worden geblokkeerd of gewijzigd zonder kwijting of tegenbewegingen.

De uitspraak van Shell betekent een wake-up call voor beleggers ten aanzien van klimaatverandering en duurzaam beleggen. Het betekent dat elk bedrijf langs de meetlat van duurzaamheid gelegd kan worden en dat dit de rendementsperspectieven beïnvloedt. Wat eerst vrijblijvend of zweverig leek, is behoorlijk concreet aan het worden.

Duurzaam beleggen wordt aan de andere kant steeds populairder. Het is niet alleen goed voor de wereld maar ook voor uw portemonnee. De Kritische Belegger heeft een rapport opgesteld en 5 duurzame fondsen en etf’s geselecteerd met hoge verwachtingen voor de toekomst. Het rapport kunt u hier aanvragen: KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *