Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Duurzame energie is ook rendabel

U zoekt als belegger voortdurend naar mooie investeringsmogelijkheden, naar opportuniteiten met een enorm grote groeipotentie en liefst ook met een duurzaam karakter. Wij hebben u al op 11 augustus twee mooi aandelen getipt. Onze tip inzake het aandeel SMA Solar had u zelfs een rendement van 36% op kunnen leveren.

https://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/fondsen/duurzame-energie-is-zeer-populair-is-het-ook-rendabel/

Als er één industrie is die hard groeit, dan is dat die voor duurzame energie. Let op, er zijn ook veel valkuilen! RendabelBeleggen.nl probeert u te behoeden voor deze valkuilen. Wij geven u juiste tips.

Wij bieden u opnieuw 2 mogelijkheden om duurzaam te investeren!

1. Beleggen in beursgenoteerde aandelen.

2. Rechtstreeks investeren in tastbare projecten met een geprognosticeerd rendement van minimaal 7% per jaar over een periode van 5 jaar.

Hebt u belangstelling voor deze duurzame investeringsmogelijkheid met een rendementsprognose van 7% per jaar? Desgewenst kunnen wij u in contact brengen met zeer duurzame projecten van zeer gerenommeerde Nederlandse bedrijven. Let op, de inschrijving is beperkt! Als het project voltekend is, dan bent u te laat. Oh ja, de bank financiert ook mee.

Vraag vrijblijvend informatie aan!

Wilt u weer een tip van ons? Klik hier en ontvang drie mooie aandelen voor de komende 6 maanden. Hier Aanvragen

Duurzame energie gaat de komende jaren explosief groeien. Lees het rapport van het Internationale Energie Agentschap.

Klik om toegang te krijgen tot WEO2015SpecialReportonEnergyandClimateChange.pdf

Duitsland loopt voorop

Het is alweer enkele jaren geleden, dat de Duitse kanselier Angela Merkel de aanzet gaf tot de zogeheten Energiewende. Het moest nagenoeg onmiddellijk uit zijn met elektriciteitscentrales die op kernenergie draaiden en ergens tussen 2030 -2050 moest alle energie opgewekt worden uit hernieuwbare bronnen, zoals zon en wind. Het is haar op heel veel kritiek komen staan en die kritiek houdt nog steeds aan. Zo zouden de kosten voor de Wende, zeker voor de consument, heel hoog zijn. Een tweede veelgehoord bezwaar is, dat hernieuwbare energie alleen maar concurrerend is dankzij gulle subsidiestromen. In de ogen van veel critici is daarmee het idee van concurrerende hernieuwbare energie een idee fixe.

Op dit moment is in Parijs de zogeheten Klimaattop. Wereldleiders buigen zich over de mogelijke gevolgen van de klimaatverandering. Opnieuw laait de discussie op of de wereld niet definitief moet stoppen met het verbranden van fossiele energievormen. Opnieuw staan voor- en tegenstanders fel en onverzoenlijk tegenover elkaar. Opnieuw is het heikele punt of en op welke termijn alternatieve vormen van energievoorziening de klassieke energievoorziening kan vervangen.

Het ziet er naar uit dat de tegenstanders van een fundamentele verandering ongelijk hebben als we tenminste de analyse van de Bloomberg New Energy Finance (BNEF) mogen geloven. Die stelt vast, dat windenergie in Duitsland en in het Verenigd Koninkrijk de goedkoopste manier is om elektriciteit op te wekken. Daarmee zouden beide landen koploper in de wereld zijn, maar ook elders gaan ontwikkelingen plotsklaps heel snel. Daardoor zou het zomaar kunnen dat de rol van de klassieke, kolen- of gasgestookte centrales eerder uitgespeeld is dan tot nu toe voor mogelijk werd gehouden.

BNEF is vooral onder de indruk van de snelle ontwikkelingen in de Verenigde Staten. Bij de beoordeling daarvan staat het begrip capacity factor centraal. Daarmee bedoelen de Amerikanen het percentage van het maximale potentieel dat mogelijk is in de loop van de tijd. Bijvoorbeeld, de zon schijnt niet dag en nacht en de intensiteit van de straling varieert ook nog eens per dag, per week of per seizoen. Een Solar project kan op de mooiste momenten van de dag 100 megawatt opwekken, maar gemiddeld over een jaar slechts 20 megawatt. Dan is de capaciteitsfactor 20%.

Het is tot nu toe onmiskenbaar de kracht van de klassieke centrales, dat ze een hoge en voorspelbare capaciteitsfactor hebben. In de VS heeft de gemiddelde gas gestookte centrale een capaciteitsfactor van 70 van zijn optimale potentieel. Maar dat alles is aan het veranderen. Het voordeel van hernieuwbare bronnen zoals wind en zon is, dat de marginale kosten voor de productie van elektriciteit nagenoeg nul zijn. Voor de klassieke centrales is dat zeker niet het geval. Elke nieuwe megawatt vraagt om nieuwe brandstof.

Volgens Bloomberg is nu een zichzelf versterkende cyclus aan het ontstaan. Naarmate er meer hernieuwbare bronnen worden geïnstalleerd, daalt het gebruik van de klassieke centrales. Naarmate er minder kolen en gas gebruikt worden, stijgt de prijs van de geproduceerde elektriciteit. Als die kosten blijven stijgen, dan neemt de vraag naar hernieuwbare energie vanzelf toe. De verandering in de capacity factor is om twee redenen belangrijk. Nu de hernieuwbare bronnen competitief worden als het kosten gaat, kunnen ze rechtstreeks de concurrentie aan met de klassieke centrales. Daardoor is een daling van de benuttingsgraad van de klassieke centrales onvermijdelijk. Dat gegeven gaat uiteraard doorwegen bij de besluitvorming om al dan niet klassieke centrales te bouwen. Dat zijn hele kostbare beslissingen met een looptijd van vele decennia. Wie nu beslist een klassieke centrale te bouwen, moet er zich terdege van bewust zijn, dat de centrale in de loop van de tijd minder en minder gebruikt zal worden! Daardoor stijgen de kosten en neemt de winst alleen maar af!

Bloomberg New Energy Finance stelt vast, dat in de VS, elektriciteit met windenergie opgewekt, nu het goedkoopst is. Het kan echter nog niet zonder subsidie. De ontwikkeling van zonne-energie blijft hierbij achter, maar ook hier dalen de kosten snel. Dat geldt vooral voor de financieringskosten van nieuwe projecten. Volgens BNEF zijn de ontwikkelingen in de VS exemplarisch voor de rest van de wereld. Overal stijgen de kosten voor de klassieke centrale en dalen die voor de hernieuwbare bronnen!

De ontwikkelingen op het gebied van renewable energy mogen een belegger niet koud laten. Het is nu al minder aantrekkelijk om in bedrijven als RWE en E.On te beleggen. Die hebben heel veel last van de Energiewende in Duitsland. Tegelijkertijd dienen zich alternatieven aan. RendabelBeleggen.nl zal u hiervan in kennis stellen.

Duurzaam investeren

RendabelBeleggen selecteert voor u namen van bedrijven die actief zijn in renewable energy, schoon drinkwater, het bevorderen van gezondheid en het bestrijden van de negatieve gevolgen van de overbevolking. RendabelBeleggen.nl zal bij het maken van de juiste keuzes de mogelijkheden voor een behoorlijk beleggingsrendement niet uit het oog verliezen.

Meer Weten? KLIK HIER

Bron: Rendabel Beleggen

Link naar afbeelding: minoru karamatsu

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *