Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Van $100 naar $68.000

We weten allemaal dat investeren in cryptovaluta winstgevend kan zijn. Gedurende de relatief korte periode van hun bestaan ​​zijn veel digitale valuta’s in waarde gestegen. Een van de meest overheersende voorlopers van de prijs van een bepaalde cryptovaluta die omhoog gaat, is de notering op de belangrijkste cryptocurrency-uitwisselingen . Dit werd met name duidelijk na de hausse van Initial Coin Offerings in 2017 en 2018.

Een van de meest voorkomende vragen van beginnende liefhebbers van cryptocurrency is wat als ze toen investeerden, toen de prijzen laag waren en voordat belangrijke cryptocurrencies op beurzen genoteerd werden.

Om deze nieuwsgierigheid te bevredigen, heeft DataLight een mooie visualisatie bedacht van onderzoek dat de ROI van de cryptovaluta afschildert na hun beursnotering.

Zoals u kunt zien, zou het investeren van $ 100 in Ethereum (ETH) u rijker maken tot $ 68.305. Dat komt omdat tijdens de beursgang (ICO) ETH werd verkocht met een snelheid van 2000 ETH per 1 BTC, die tijdens de verkoop tussen de $ 550 en $ 630 bedroeg.

De absolute winnaar blijft echter Bitcoin (BTC) – de grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie. Als ju $ 100 bij BTC koopte, zou u volgens DataLight’s onderzoek $ 1,3 miljoen hebben verdiend. Houd er rekening mee dat Bitcoin sinds de piek eind 2017 met ongeveer 75 procent is afgenomen.

Maar het is niet alles rozengeur en maneschijn

Hoewel investeren in cryptocurrencies winstgevend zou kunnen zijn, zou het ook een bijzonder onprettige ervaring kunnen zijn, vooral voor niet-geïnformeerde of slecht geïnformeerde beleggers, die de hype van speculatie blindelings volgen.

Gegevens uit de ICO-lijst  van Cryptopotato laten zien dat hoewel er zeer winstgevende projecten zijn, er ook deze zijn die hun beleggers niets anders dan verliezen hebben gemaakt.

Tezos bijvoorbeeld, was een van de meer populaire en succesvolle ICO’s, die maar liefst $ 230 miljoen verdiende en tokens verkocht voor een gemiddelde van $ 0,47. Op dit moment noteert Tezos echter rond de $ 0,45, wat betekent dat je niet alleen geen geld hebt verdiend, maar dat je ongeveer 3% van je investering hebt verloren.

Een andere zeer populaire ICO was die van het opstarten van banken Bancor (BNT). Het slaagde erin ongeveer $ 153 miljoen op te halen, zijn tokens te verkopen voor $ 3.864 per pop. Nu handelt BNT op $ 0,60 – 84% onder de ICO-prijs.

Wat dit laat zien, is dat beleggen in cryptocurrencies bijzonder winstgevend kan zijn, maar het kan ook verwoestend zijn. Timing is essentieel en om het goed te kunnen doen, moet je beschikken over sterke basisvaardigheden, financiële verantwoordelijkheid en goed geïnformeerd zijn over waarin je in investeert.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *